Houd corona-technocraten verantwoordelijk voor hun blunders

Houd corona-technocraten verantwoordelijk voor hun blunders

THEMA'S:

De Dikke Van Dale definieert technocratie als "beheersing van de maatschappij door de techniek en de technici."

De mechanische heerschappij

Technocratie is een woord dat een mechanische heerschappij over mensen beschrijft. Het past de technieken van de technologie toe op het besturen van een samenleving die van een andere aard is. Dergelijke deskundigen zijn per definitie meer vertrouwd met ideeën, machines of processen dan met mensen. Zij kunnen een aantal essentiële diensten leveren, maar het leiderschap over een hele samenleving wordt hun beter niet toevertrouwd.

Overheid overgenomen door de volksgezondheidbureaucratie

Toen kwam corona.

Plotseling sloot een kleine groep "volksgezondheidsdeskundigen" kantoren, scholen, kerken en andere plaatsen waar mensen samenkwamen. Stadscentra leken wel spooksteden. Interactie met andere mensen was onvermijdelijk; iedereen moest mondkapjes dragen en anderhalve meter uit elkaar blijven. Het goede leven ging minder over aangename ervaringen en meer over thuisblijven.

De technocraten hadden de controle en mobiliseerden snel hun "machinerie" om het virus in te dammen... en andere hervormingen door te voeren. Artsen - sommigen hadden in jaren geen echte patiënt gezien - begonnen iedereen te vertellen hoe te leven met een ziekte die misschien nooit zou eindigen. Actuarissen vergeleken typische sterftecijfers met de cijfers opgeblazen door coronavirussen en brachten de gebieden met het grootste risico in kaart. Computertechnici creëerden netwerken waardoor bedrijven en scholen konden werken zonder mensen bij elkaar te hoeven brengen.

COV WhatsApp-banner

De neezeggers duiken op

Maar zelfs toen de technocraten op hun hoogtepunt waren, weigerden sommige neezeggers te volgen. De maatschappij had nog steeds loodgieters, vrachtwagenchauffeurs, elektriciens en anderen in de praktijk nodig die niet thuis konden werken. Kruidenierswinkels, ziekenhuizen en andere "essentiële diensten" moesten functioneren om het leven in stand te houden - zelfs een leven binnenshuis.

Sommige scholen namen basisvoorzorgen zoals het regelmatig wassen van de handen en het niet toelaten van grote groepen om samen te komen, maar hielden toch lessen. Sommige restaurants serveerden eten alleen nog buiten.

Zelfs regeringen keerden zich tegen de technocraten. Het viel de nieuwsmedia op dat Florida, Zweden en andere plaatsen hun bevolking niet dezelfde zware beperkingen oplegden. De media wachtten tot het dodental explosief zou toenemen.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Onvervulde visioenen van onheil

De mensen trokken veel van de maatregelen in twijfel toen de voorspellingen van de experts niet uitkwamen.

De technocraten deden er een schep bovenop. Ze benadrukten nieuwe bedreigingen. Mensen zonder symptomen zouden de ziekte kunnen verspreiden zonder het te weten. Degenen die niet door corona waren getroffen konden nog steeds het slachtoffer worden van onbekende en onvoorspelbare "varianten". Alleen degenen die om de paar maanden een booster kregen, konden als "volledig gevaccineerd" worden beschouwd.

Een recent artikel in de Wall Street Journal onderzocht de effecten van het technocratisch bewind tijdens de corona-angst van maart 2020 tot heden. Het heeft een pakkende kop, "Fauci en Walensky verdubbelen het falen."

Banner coronacoup

Drie stromen van mislukking

Het artikel haalt drie bewijzen aan die wijzen op dat falen.

"Amerikaanse staten met een restrictiever beleid deden het gemiddeld niet beter dan staten met een minder restrictief beleid."

"Florida en Zweden werden beschuldigd van dodelijke dwaasheid door scholen en bedrijven open te houden zonder mondkapjes, maar hun beleid werd gerechtvaardigd."

"Medische behandelingen en screenings werden uitgesteld, en er waren sterke stijgingen in het aantal depressies, angsten, obesitas, diabetes, dodelijke beroertes en hartkwalen, en dodelijk misbruik van alcohol en drugs."

Elk van deze rampzalige resultaten is genoeg om het falen van de technocraten te bevestigen. Ze zagen enorme hoeveelheden tegenstrijdig bewijsmateriaal over het hoofd. Ze hielden vast aan praktijken die niet alleen faalden, maar zelfs schade veroorzaakten. In de wereld van de private geneeskunde zou elke situatie hebben geleid tot een rechtszaak wegens wanpraktijken die elke arts zou ruïneren.

Technocratische patstelling

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het zinvol is de eerste stadia van de crisis te scheiden van de laatste. De tendens was om voorzichtig te werk te gaan.

Echter, naarmate de ziekte zich ontwikkelde, ontkrachtten bijna onweerlegbare feiten veel van de eerste richtlijnen. Niettemin hielden de technocraten vast aan het advies dat zij in de eerste dagen van de crisis gaven. Als ze werden uitgedaagd, riepen ze de slogan "luister naar de wetenschap", terwijl ze weigerden nieuw bewijsmateriaal te gebruiken om hun aanpak van de ziekte te veranderen. Ze hielden vol dat hun tegenstanders complotdenkers waren, verkeerd geïnformeerd, "corona-ontkenners" of andere minachtende termen.

Dergelijk gedrag komt, helaas, veel voor onder technocraten. Elke erkenning van fouten ondermijnt hun geloofwaardigheid, omdat alles gebaseerd is op "de wetenschap". Deze neigingen zijn niet beperkt tot zorgambtenaren. Ze bestaan ook in milieubescherming, onderwijs en andere omstreden gebieden van het openbare leven.

Lees ook: De lachwekkende corona-statistieken van China

Ontsnappen aan de ‘deskundigen-mentaliteit’

Deze bureaucratische kortzichtigheid is de reden waarom de samenleving de technocraten verantwoordelijk moet houden voor hun corona-blunders. Mechanische maatregelen moeten niet worden gebruikt op levende instellingen en mensen. Dergelijke zaken kunnen het best worden overgelaten aan sociale structuren en natuurlijke leiders die handelen vanuit een lange ervaring en observatie van de menselijke conditie, ondersteund door moraal en cultuur.

Zulke organische samenlevingen kunnen zich soms vergissen. Geen enkel menselijk systeem is perfect. Maar ze reageren veel beter op veranderende tijden en de werkelijke behoeften van het volk dan welke kliek van technocraten dan ook.

Dit artikel is een vertaling van 'Hold Public Health Technocrats Accountable for their COVID Blunders' en verscheen eerder op returntoorder.org

Laatst bijgewerkt: 28 september 2022 15:37

Doneer