Extinction Rebellion gaat opnieuw de A12 blokkeren: de prijs van toegeven aan klimaatlinks

Foto door Patrick Henry van Unsplash

Extinction Rebellion gaat opnieuw de A12 blokkeren: de prijs van toegeven aan klimaatlinks

Extinction Rebellion kondigt een nieuwe blokkade van de A12 aan. Nederland betaalt de prijs van politieke toegeeflijkheid aan de radicale eisen van klimaatlinks.

Tweede Kamer zwicht voor Extinction Rebellion

De Tweede Kamer heeft op 10 oktober 2023 een motie aangenomen vóór de afbouw van fossiele 'subsidies'. We zetten dat tussen haakjes, want het is een klimaatlinkse leugen dat fossiele brandstoffen gesubsidieerd worden. Het aannemen van de motie werd met gejuich ontvangen bij Extinction Rebellion.

Extinction Rebellion gebruikt gerust geweld

Maar amper drie maanden later zijn de klimaatactivisten al weer ontevreden. De uitvoering van de motie gaat niet snel genoeg. Daarom gaat de actiegroep terug de snelweg op. Ongetwijfeld zal het daar niet bij blijven. In het Verenigd Koninkrijk heeft XR al laten zien gerust geweld te gebruiken, door met hamers en beitels bankfilialen te vernielen.

Petitie stop blokkade Extinction Rebellion

Radicaal links doet niet aan polderen

Politici van het midden hadden gehoopt Extinction Rebellion tevreden te stellen door hun eisen deels in te willigen. Ouderwets polderen, daar doet radicaal links echter niet aan. Die gebruikt de uitgestoken hand om de hele arm te grijpen. De Tweede Kamer moet er terdege rekening mee houden dat XR-activisten het parlement zélf bezetten. De Kamer kan een hoge prijs betalen voor toegeven aan klimaatlinks.

Terug de snelweg op

Extinction Rebellion vindt dat "de politiek terugkrabbelt". De klimaatactivisten voelen dat het tij is gekeerd na de historische verkiezingsuitslag van 22 november. Partijen die klimaatverandering als voornaamste zorg hebben, verloren flink. Als winnaar Geert Wilders een nieuw kabinet gaat leiden, kan XR fluiten naar de klimaatrevolutie.

Lees ook: 13 redenen om de A12-blokkade van Extinction Rebellion te verbieden

Extinction Rebellion wil uw auto afpakken

De protesten van Extinction Rebellion roepen steeds meer onvrede op bij de Nederlandse burger. Die voelt haarfijn aan wat er op het spel staat. XR staat een massale onteigening van burgers voor, bijvoorbeeld door het verbieden van benzine- en dieselauto's, waardoor we aangewezen zijn op elektrische auto's die schaars en peperduur zijn.

XR-activisten vliegen de wereld over

Onvrede is er ook over de stuitende hypocrisie. Bekende Nederlanders die zich 'bekeren' tot het eco-activisme vliegen ondertussen vrolijk de wereld over. Bij de snelwegblokkade van afgelopen december voegde zich een XR-activist die speciaal hiervoor uit Bordeaux was overgekomen... Met het vliegtuig. Het devies van Extinction Rebellion: Do as I say, not do as I do.


Laatst bijgewerkt: 10 januari 2024 17:09

Doneer