Vrieskou versmelt sympathie voor klimaatdrammers

Vrieskou versmelt sympathie voor klimaatdrammers

THEMA'S:

Terwijl talloze Nederlanders zitten te bibberen in hun eigen huis, blijft de Groene Lobby onverminderd inzetten op klimaattransitie. Sterker nog, ze grijpen de vrieskou aan om ‘verduurzaming’ af te dwingen. Maar deze kille, toondove houding stuit op steeds meer weerstand van verkleumde Nederlanders.

Koudste week van het jaar

Het is deze week bibberen en beven in veel huizen in Nederland. Naar verwachting blijft het de hele week, vooral ‘s nachts nog ijskoud. Vrieskou is een doodgewoon meteorologisch verschijnsel rond deze tijd van het jaar in Nederland. Maar nu de gasprijs torenhoog is, staan veel mensen voor een lastig dilemma: kou lijden of de knip opentrekken. Dit terwijl de vrieskou voor een groep kwetsbare mensen levensgevaarlijk is. Vooral voor hartpatiënten kan de vrieskou van deze week dodelijk zijn.

Verduurzaming

In plaats van begrip, laat staan medeleven te tonen, grijpt klimaatlinks ook de hoge energierekening – waar ze zelf door hun wanbeleid verantwoordelijk voor zijn – aan om hun klimaatpropaganda kracht bij te zetten. Door de torenhoge energiekosten worden huiseigenaren zo ‘gemotiveerd’ om te verduurzamen. De klimaatdrammers maken dus ideologisch misbruik van de vrieskou. Muren isoleren, ramen vervangen, zonnepanelen plaatsen of een waterpomp laten installeren, worden als verduurzamingsmogelijkheden genoemd. Deze baten wegen echter lang niet op tegen de kosten. Voor het laten installeren van bijvoorbeeld een warmtepomp met bijkomende isolatiekosten betaalt u volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) al gauw €40.000. Deze klimaat ‘investering’ is dus puur verlies voor huiseigenaren.

Lees ook: World Economic Forum: drijf de prijs van olie en gas op, versnel de energietransitie

Verantwoordelijk voor klimaatverandering

Desondanks pleit ‘klimaatfilosoof’ Marc Davidson, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ervoor dat ieder individu ‘zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor de klimaatcrisis.’ Hij ziet de overheid als de oplossing voor dit ‘probleem’: “De overheid moet alles wat klimaatonvriendelijk is duurder maken.” Hij ziet de torenhoge energiekosten als een “lichtpuntje… [dat] we al eerder nodig hadden voor klimaatbeleid.” Volgens hem werken deze hoge energieprijzen het beste “om dit soort individuele keuzes te sturen.” Maar het is, aldus Davidson, van groter belang om op de juiste partijen te stemmen: ‘Een groene stem heeft meer impact dan een groene consumptie.’

Bibberende verontwaardiging

Het wanbeleid van de Groene Lobby komt voor veel Nederlanders in deze vrieskou extra hard aan. Op Twitter en daarbuiten is de verontwaardiging over de door hen veroorzaakte hoge energiekosten dan ook groot:

Veel Nederlanders voelen zich letterlijk in de kou gezet. Ze kunnen zich niet de luxe permitteren om zich druk te maken over de extra graad die de aarde in 2050 opwarmt, als de temperatuur in hun eigen huis tien graden beneden aangenaam is. Daarom neemt ook de steun voor de klimaatwaanzin snel af naarmate de gure consequenties zich kenbaar maken.

Lees ook: Energieprijzen exploderen door ‘groenflatie’

Levensgevaarlijke sprookjes

Maar het zijn niet alleen de torenhoge energiekosten die steeds minder mensen kunnen ophoesten. De linkse klimaatsprookjes brengen ook het reële gevaar met zich mee van een grootschalige stroomstoring in Nederland bij strenge vorst. Een stroomstoring ten tijden van strenge vorst is uiterst gevaarlijk. Door de ijzige temperaturen kunnen zonnepanelen en windturbines bevriezen. Hierdoor kunnen ze geen stroom meer opwekken. Dit gebeurde onlangs al bijna in Texas, maar ook Nederland was tijdens een ijskoude periode in april 2018 daarom afhankelijk van buitenlandse noodstroom. Als we ons niet snel weer toerusten op betrouwbare energiebronnen is het een kwestie van tijd voordat ons een kolossale ramp wacht.

Hoe winnen we de klimaatoorlog?

Al deze zaken, het extreme weer, de duurzaamheidscultus en krachtige weerleggingen van de klimaatideologie komen uitgebreid aan bod in ons gloednieuwe boek Hoe winnen we de Klimaatoorlog? Het boek onthult de ware, marxistische agenda achter de klimaatideologie en ontkracht de leugens waarop deze is gestoeld. Want in tegenstelling tot de groene wurggreep die de klimaatactivisten op de samenleving lijken te hebben, is hun huis op zand gebouwd. Steeds meer Nederlanders staan aan onze kant in deze klimaatoorlog tegen onze beschaving.

Bestel kosteloos de brochure Hoe winnen we de klimaatoorlog? hier:

Bestel "Hoe winnen we de klimaatoorlog"

Laatst bijgewerkt: 1 augustus 2023 21:53

Doneer