Transgenderdarter wint “Women’s Series”. Vrouwelijke teamgenoten stappen op

Noa-Lynn van Leuven laat echte vrouwen in het stof bijten. Nadat de getranste darter op een toernooi tot ‘beste vrouw’ uitgeroepen is, stappen twee van zijn ploeggenoten uit het Nederlandse team.

Transgenderdarter wint “Women’s Series”. Vrouwelijke teamgenoten stappen op

THEMA'S:

Zelfverklaarde transgenders - mannen die beweren 'vrouw' te zijn - veroveren steeds meer terrein, ook in de vrouwensport. Bij atletische sporten zoals zwemmen en gewichtheffen blijken getranste kerels overduidelijk biologische in het voordeel als mannen. Maar zelfs bij darten blijken er doorslaggevende verschillen te bestaan.

Noa-Lynn van Leuven

Van Leuven (27) is volgens de NOS “geboren als een jongen”, maar ging in zijn tienertijd in transitie om op een vrouw te lijken. In 2022 richtte hij zijn pijlen op de vrouwencompetitie. Binnen een paar jaar groeide hij uit tot een van de meest succesvolle darters binnen de vrouwencompetitie - een schot in de roos dus! Zelf ziet hij de moeilijkheid niet: “het is natuurlijk geen hoog atletische sport”, meldt hij aan de NOS. Bovendien laat hij weten dat zijn huidige testosteronlevels niet te hoog zijn – alsof dat zijn pubertijd ongedaan maakt.

Lees ook: Waarom steunt Extinction Rebellion Hamas en transgenderisme?

Mannen ook bij darten in het voordeel

Waarom is er dan überhaupt een vrouwendivisie als er geen fysieke voordelen voor mannen bestaan? Antwoord: het niveau ligt bij de vrouwen veel lager. Ze maken volgens Michael van Gerwen - Nederlands meest gevierde darter - geen kans tegen de mannen. Van Leuvens eigen dominante positie in de vrouwencompetitie getuigt daar immers ook van. Ook al bestaan er geen fysieke voordelen, de hyperfocus op één taak of doel is iets waar mannen in uitblinken. Dit klinkt niet alleen logisch voor eenieder met een greintje mensenkennis, het blijkt ook uit onderzoek van Middlesex University. Linda Duffy – zelf jarenlang uitgeroepen tot beste dartster ter wereld – heeft in 2002 haar dissertatie geschreven over waarom jongens en mannen uitblinken in darten. Zij concludeert dat “mannen erin slagen om veel van de ruis te blokkeren en zich veel gemakkelijker te concentreren op wat ze moeten doen dan vrouwen. Dat maakt ze beter.”

Nederlandse dartsters haken af

Twee leden van het nationale vrouwenteam waar Van Leuven – ten onrechte – bij mag spelen, gaven vorig weekend aan niet meer voor Nederland te willen uitkomen. Aileen de Graaf en Anca Zijlstra hebben officieel bekendgemaakt niet meer mee te willen doen aan deze poppenkast. “Ik vind dat er bij sport sprake moet zijn van een gelijkwaardig en eerlijk speelveld”, aldus Zijlstra. Ook zei ze dat ze zich “schaamt om voor het Nederlandse team uit te komen”. Zelf heeft Van Leuven hier weinig begrip voor. Hij poneert dat er wellicht andere motieven een rol spelen. “Ik ben een bedreiging voor ze dus dan moet je toch een manier vinden om van mij af te komen.”

Teken tegen de Week van de Lentekriebels

‘Mannen zijn beter in vrouw zijn’

Het toelaten van mannen in vrouwencompetities is ronduit schandalig. Niet alleen voor de sportsters zelf die het opeens tegen een man moeten opnemen, maar ook voor alle betrokkenen die (moeten) ‘meespelen’ met de waanbeelden van een verward individu. Of het nu topsporten zijn of een missverkiezing, waar een man met een paardengebit tot ‘mooiste vrouw van Nederland’ werd verkozen, de beste vrouwen – aldus de woke-brigade – blijken mannen te zijn! Binnen feministische kringen klinkt er steeds meer kritiek op de transgenderdwang. Ze beseffen zich terecht dat deze trans-kerels hun bestaansrecht ondermijnen. Als een man zich zomaar ‘vrouw’ kan verklaren, wat is een vrouw dan nog?

Kritische feministen hypocriet

De feministen die zich daar nu over opwinden mogen tegen de spiegel gaan klagen. De transgenderideologie is namelijk een uitvloeisel van de Seksuele Revolutie waar zij zich nog altijd als een voorvechter van beschouwen. Zíj hebben de verschillen tussen mannen en vrouwen geminimaliseerd – als het in hun voordeel was. Zíj hebben zich allerlei ‘rechten’ en rollen toegeëigend die het maatschappelijke onderscheid tussen mannen en vrouwen hebben ondermijnd. Hun lijfspreuk ‘een vrouw kan alles wat een man kan’, is de voorloper van ‘een vrouw is wie zich zo voelt’.

Lees ook: Woke cancelt Vader Abraham: 'Diep racistisch'

Mannen en vrouwen zijn anders

Om ons van deze schadelijke verwarring te redden, moeten we terug naar God. Hij schiep ons mannelijk en vrouwelijk. beide geslachten hebben eigen kwaliteiten, taken en verantwoordelijkheden. Man en vrouw zijn complementair en geen kopieën. Ze vullen elkaar aan. De eerste man werd geschapen om het land te bewerken (Gen. 2:15) – en is daarom meer gericht op de wereld. De eerste vrouw werd gemaakt om hem hierbij te ondersteunen (Gen. 2:18), en is dus relationeel ingesteld. Anno 2024 zijn jongensbaby’s nog steeds meer geïnteresseerd in dingen en meisjesbaby’s in mensen. Dit verklaart de verschillende keuzes die mannen en vrouwen in een vrije samenleving maken zoals hoeveel ze (willen) werken, waar ze in uitblinken en ja, zelfs hoe goed ze al bierdrinkend dartpijltjes kunnen gooien.

Laatst bijgewerkt: 29 maart 2024 19:19

Doneer