Mitchell Esajas wil subsidie tegen Zwarte Piet zélf verdelen

Mitchell Esajas op het Marxisme Festival

Mitchell Esajas wil subsidie tegen Zwarte Piet zélf verdelen

Waarom strijden voor Zwarte Piet? Hoe vaak is die vraag niet aan Cultuur onder Vuur gesteld. Zwarte Piet is toch maar een folkloristische figuur? De drukte niet waard, in vergelijking met andere aspecten van de rijke Nederlandse cultuur…

Je kunt die vraag op twee manieren beantwoorden. Cultuurhistorisch: hoe Zwarte Piet sinds eeuwen helpt kinderen de traditionele moraal van goed en kwaad bij te brengen. Hoe diep zijn wortels zijn in onze cultuur, zelfs vóórchristelijk. Hoe gehecht de bevolking aan hem is.

Riante subsidiepotjes

Maar het kan ook simpeler. Zwarte Piet is het bolwerk dat de vijanden van de Nederlandse cultuur als eerste willen slechten. Zij weten als geen andere dat ze als ze dát kunnen, er geen beperkingen voor hen meer zijn. Dan ligt Nederland voor hen open. Inclusief alle subsidiepotjes.

Zeggen wij niet, Mitchell Esajas zegt dat. Gewoon openlijk. Zwarte Piet-haters als hij en Jerry Afriyie krijgen nu al riante subsidies toegespeeld vanuit linkse ambtelijke kringen. Subsidies die uiteraard niets anders zijn dan door u en mij afgedragen belastinggeld. Den Haag investeert dat in de rechtstreekse ondermijning van onze nationale cultuur.

En mochten de linkse dames en heren cultuurslopers toch nog geld tekort komen, dan is er nog altijd George Soros, die hun nu al aardige sommetjes heeft toegestopt.

Helaas blijft het daar niet bij. Het wordt nog erger.

Het blijkt dat Zwarte Piethaters in alle openlijkheid met hun volgende stap bezig zijn: de overname van het subsidiesysteem zelf. Anti-Zwarte Pietactivist Mitchell Esajas verklaart doodleuk op video dat hij en Afriyie hun organisaties hebben opgericht om de "oude witte mannen en vrouwen" te infiltreren die nu de subsidie verdelen. Dan kunnen de Zwarte Piethaters het belastinggeld rechtstreeks in eigen zakken laten vloeien.

"We moeten zelf aan die tafel gaan zitten!" en “zorgen dat er meer mensen op posities van invloed komen” die vervolgens hogere subsidies aan de eigen organisaties toekennen, verklaart Esajas, mede namens Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Want “Zwarte Pietactivisme is geen doel, maar een middel.”

80 miljoen cultuursubsidie

Dus dat is het werkelijke doel dat achter het Zwarte Pietactivisme schuilgaat: geen ‘antiracisme’, maar de vetpotten van de Nederlands subsidies. Niet langer de hand ophouden, maar voortaan geautoriseerd mogen graaien, als volledig gemachtigde zelfsubsideerder.

Esajas en Afriyie met hun Zwarte Pietactivisme voeren kortom een plan uit om het systeem binnen te dringen en dan de 80 miljoen cultuursubsidie rechtstreeks naar zichzelf toe te halen. Nogmaals, ze zeggen dit zelf.

Overigens wordt het idee ingeleid door Nourdin El Ouali van het moslimpartijtje NIDA dat met precies hetzelfde bezig blijkt te zijn. Mitchell Esajas gaat echter direct op hem door, en zet de het eigenlijke plan achter Zwarte Piet uiteen. Geen fakenews, want u kunt het hem hier zelf horen zeggen op YouTube:

Laatst bijgewerkt: 24 maart 2022 15:32

Doneer