De lachwekkende corona-statistieken van China

De lachwekkende corona-statistieken van China

THEMA'S:

Terwijl de meest recente golf van coronagevallen in het Westen de kop opsteekt, is het stil in het Oosten. Het is altijd stil geweest. Miljoenen zijn gestorven aan de coronavirusepidemie die de wereld overspoelt. Weinigen lijken het echter vreemd te vinden dat het land waar het virus voor het eerst opdook te midden van een volledig onbeschermd publiek van 1,3 miljard mensen, de afgelopen drie jaar slechts 4.636 sterfgevallen registreerde.

Het ongeloofwaardige Chinese verhaal

De officiële statistieken van China blijven echter in handen van ambtenaren die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het imago van het land ongeschonden blijft. Zij beweren dat de lage cijfers te danken zijn aan het meedogenloze "zero tolerance"-beleid van de communistische natie. China wordt zelfs voorgesteld als een model voor het Westen. Er gaan stemmen op die deze bewering betwisten. Eén deskundige zegt dat het dodental waarschijnlijk dichter bij de 1,7 miljoen ligt. Dit cijfer zou China in hetzelfde kamp plaatsen als de rest van de wereld. Het zou ook wijzen op het falen van 's werelds strengste lockdown en de recente sluitingen van hele steden en regio's verklaren als gevolg van het virus, dat volgens het officiële Chinese verhaal niemand doodt in de communistische natie.

Statistisch onmogelijk

Analist George Calhoun, directeur van het programma kwantitatieve financiën aan het Stevens Institute of Technology in Hoboken, New Jersey is degene die het Chinese dodental veel hoger inschat. Hij beweert dat het communistische regime systematisch gegevens achterhoudt. Zijn onderzoek is gebaseerd op modellen die zijn ontwikkeld door The Economist en waarover is bericht door The Epoch Times. Uit de overheidsstatistieken komt bijvoorbeeld naar voren dat er sinds april 2020 slechts twee sterfgevallen hebben plaatsgevonden in China. Deze verbazingwekkende onvatbaarheid voor de dood vond plaats terwijl de pandemie overal woedde, behandelingen onbekend waren, en de Chinese bevolking onbeschermd was. "Dat is onmogelijk. Het is medisch onmogelijk, het is statistisch onmogelijk," beweert Calhoun.

Banner coronacoup

Dodental verdoezelen

Gedurende de hele coronacrisis is China ervan beschuldigd het dodental te verdoezelen. Cai Xia, een Chinese professor die lesgaf aan de prestigieuze Centrale Partij School, werd uit de Communistische Partij gezet toen hij volhield dat het dodental onjuist was gerapporteerd. Toen het virus voor het eerst uitbrak in Wuhan, beweerden de inwoners dat het dodental veel hoger lag dan de 3.000-4.000 die door de regering waren vrijgegeven. Op basis van de levering van begrafenisurnen en andere gegevens schatten velen dat tegen maart 2020 alleen al in Wuhan zo'n 42.000 mensen waren omgekomen.

Statistiek als wapen

Communistische partijen hebben statistieken altijd gebruikt als instrument en wapen om hun agenda te bevorderen. Ambtenaren voelen zich vrij om de cijfers te veranderen om een goed beeld te geven van de staat, die alles controleert. De waarheid is net wat het belang van de partij bevordert. Als de statistieken als gevolg daarvan moeten worden veranderd, is er geen probleem. Vandaar de beruchte onbetrouwbaarheid van communistische statistieken. Het probleem wordt verergerd door angstige ambtenaren die goed nieuws moeten melden aan de partijleiders of de gevolgen van hun falen onder ogen moeten zien, inclusief de dood. Sterftecijfers van 0 zijn statistisch misschien onmogelijk en zelfs absurd, maar de meeste ambtenaren verkiezen hun eigen voortbestaan boven het melden van ongemakkelijke waarheden.

Chinese camp

De Chinese overheid neemt draconische maatregelen.

Kritiekloze Westerse media

Verontrustend is de medeplichtigheid van de westerse media die de gemanipuleerde cijfers van communistische regimes klakkeloos herhalen. Weinigen durven de onmogelijke cijfers in twijfel te trekken of "de wetenschap te volgen" wanneer het om links prestige gaat. Tijdens de lange Koude Oorlog presenteerde het Westen de Sovjet-Unie als de op één na grootste economie. Toen de Berlijnse Muur viel, bleek de werkelijke omvang van de economie aanzienlijk kleiner te zijn. De coronacijfers tonen aan dat de communistische staat in China hoogtij viert. Hij kan de werkelijkheid veranderen om weer te geven wat hij wil. Bovendien geeft het regime weinig om het welzijn van zijn burgers. Iedereen moet de staat dienen.

Draconische maatregelen terwijl er officieel geen doden vallen

De inspanningen om de reputatie van China te beschermen komen in een agressieve fase, vooral tijdens de Olympische Winterspelen van deze winter. Gerapporteerde corona-uitbraken van slechts een of twee gevallen hebben geleid tot massale sluitingen van hele steden. Er zijn nu beleidsstrategieën van kracht, waarbij miljoenen mensen draconische beperkingen opgelegd krijgen, zoals het verbod op alle buitenactiviteiten en zelfs op boodschappen doen. Testrondes in een hele stad zijn aan de orde van de dag, terwijl bedrijven en scholen gesloten zijn. Enorme quarantaine kampen met duizenden kleine metalen hokjes zijn over het hele land gebouwd. Burgers kunnen plotseling met bussen naar deze kampen worden gebracht, waar zij isolatieperiodes van twee weken moeten doorbrengen. Ondanks alle inspanningen blijft het aantal nieuwe gevallen van corona stijgen, waardoor sectoren van de economie worden lamgelegd. Ondertussen laten de officiële statistieken (slechts) honderden nieuwe gevallen zien, maar registreren nog steeds geen nieuwe sterfgevallen.... Het is gewoon ongelofelijk en verbijsterend.

Dit artikel van John Horvat II werd eerder gepubliceerd in het Engels op returntoorder.org

Banner petitie tegen vaccinatiedwang

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2023 13:57

Doneer