Extinction Rebellion bindt de strijd aan met Zwarte Piet: de Revolutie vormt één front

Extinction Rebellion zal samen optrekken met de Zwarte Piethaters van Jerry Afriyie. Bron afbeelding: Flickr / extinction_rebellion_jana_eriksson-9925.

Extinction Rebellion bindt de strijd aan met Zwarte Piet: de Revolutie vormt één front

Gemeenten waar Zwarte Piet welkom is bij de Sinterklaasintocht, hebben een boze brief gekregen van Kick Out Zwarte Piet. Opmerkelijk genoeg medeondertekend door Extinction Rebellion. Verschillende fronten van de Revolutie smelten samen.

'Tegen alle vormen van discriminatie en onrecht'

“Zwarte Piet en klimaatverandering hebben alles met elkaar te maken”, zegt de linkse activist Noor Blokhuis. “Wij staan voor klimaatrechtvaardigheid. Dat betekent een eerlijk en gelijkwaardig bestaan op een leefbare planeet voor iedereen. Voor racisme en racistische karikaturen als Zwarte Piet is geen plaats, wij verzetten ons tegen alle vormen van discriminatie en onrecht.”

Maar niet tegen Hamas

XR en KOZP verzetten zich echter niet tegen abortus, een ernstig onrecht dat 35.000 kinderen per jaar doodt. Evenmin tegen de discriminatie van kostwinners, die door de regering doelbewust opgezadeld worden met extra belastingen om hun vrouw op de arbeidsmarkt te dwingen. Ook het onrecht van de kidnappings van onschuldige burgers door Hamas blijft onbestreden. Extinction Rebellion steunt de islamitische terreurbeweging actief.

Lees ook: Waarom steunt Extinction Rebellion Hamas en transgenderisme?

Gedeelde haat jegens het christelijke Westen

De verontwaardiging van XR en KOZP is dus selectief. Die is ingegeven door hun gedeelde haat jegens de Westerse christelijke cultuur. Alles wat onderdeel is van die cultuur wordt met hand en tand bestreden. Daarom treffen we op XR-demo’s islamieten aan die warme banden onderhanden met Arabische landen waar de olieraffinaderijen zwarte rookkolommen de hemel in spuiten. Fossiele brandstof is alleen verkeerd als het Westen het verbruikt.

Het gaat niet om het klimaat of 'racisme'

Het gaat Extinction Rebellion dus niet om klimaat, maar om het kapotmaken van het Westen. Dat geeft mede-oprichter Stuart Basden zelf grif toe. Eenzelfde principe zien we bij Kick Out Zwarte Piet. Die is niet tegen jolige figuren met zwartgeschminkte gezichten: anders hadden ze wel zien actievoeren tegen Firoez, de Perzische Zwarte Piet. Zolang de islamieten het doen is 'racisme' geen probleem.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Tegen de Westerse christelijke beschaving als geheel

Een deel van de klimaatactivisten beklaagt zich in De Telegraaf over de ‘ontsporing’ door het huwelijk van XR en KOZP. Extinction Rebellion kan zich volgens hen beter toeleggen op het klimaat. Dat gaat voorbij aan de dieperliggende ideologie van de beweging. Die is tegen de Westerse christelijke beschaving als geheel. Dus tegen de Kerk; tegen de eigen auto; tegen fatsoenlijk kleden; tegen christelijke tradities; tegen het kerngezin; tegen alles wat onze voorouders in 2.000 jaar hebben opgebouwd. Dit is de Revolutie in zijn totaliteit.

Contrarevolutie

Wat zal ons antwoord zijn op de Revolutie? De Braziliaanse denker Plinio Corrêa de Oliveira breekt een lans voor de Contrarevolutie: de verdediging van de christelijke beschaving in zijn totaliteit. In tradities als Zwarte Piet, in privé-eigendom als het eigen woningbezit, maar ook in fatsoenlijke kleding. Onze vijanden zien de stropdas reeds als verwerping van hun Revolutie. Iets om te overwegen als we morgenochtend voor de kledingkast staan.

Lees ook: Waarom vermoorden we onszelf met milieunormen als China er niets om geeft?

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2024 17:08

Doneer