EU pauzeert coronavaccin-zaak Von der Leyen tot na de verkiezingen

Ursula von der Leyen hoeft geen verantwoording af te leggen over de aanschaf van coronavaccins, tot na de EU-verkiezingen.

EU pauzeert coronavaccin-zaak Von der Leyen tot na de verkiezingen

Ursula von der Leyen zal komend half jaar niet vervolgd worden in de coronavaccin-zaak. Dat heeft het Europees Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het gerechtelijk onderzoek wordt over de Europese verkiezingen heen getild, zo meldt de Spaanse krant El Pais.

Ursula von der Leyen weigert inzage in Pfizer-sms'jes

Ursula von der Leyen staat onder verdenking voor onregelmatigheden bij de grootschalige aanschaf van coronavaccins. De voorzitster van de Europese Commissie sms’te rechtstreeks met de CEO van Pfizer, Albert Bourla. Von der Leyen weigert inzage in de berichten. Dat riekt naar corruptie. Vandaar dat het Europees OM een gerechtelijk onderzoek doet.

Opstoken van coronapaniek

De coronavaccin-zaak legt een tijdbom onder Von der Leyens tweede termijn als voorzitster van de Europese Commissie. Europeanen zijn haar medeplichtigheid in het zaaien van de coronapaniek niet vergeten. Politici als Von der Leyen misbruikten de pandemie gretig om hun macht uit te breiden.

Bestel brochure EUSSR

Onderzoek gaat verder in december

Het Europees OM zal het gerechtelijk onderzoek in december hervatten. Dan zijn de EU-verkiezingen achter de rug en is een nieuwe Europese Commissie gevormd, naar verwachting met Von der Leyen aan het roer.

Europese nep-instituties

Von der Leyen verlaat de gevangenis zonder te betalen. Wat zegt dat over het Europees OM? Dat danst naar de pijpen van de politiek. Het is kortom een nep-OM. Net als het Europees Parlement een nep-parlement is, dat niet eens wetsvoorstellen mag indienen.

Het lijkt wel de Sovjet-Unie

De rechterlijke macht van de EU doet denken aan haar evenknie in de Sovjet-Unie. Ook daar hadden rechters en officieren in principe verstrekkende bevoegdheden, maar bogen zij als een knipmes voor de politieke wensen van het Politburo.

Laatst bijgewerkt: 30 mei 2024 07:22

Doneer