Deze successen behaalde Cultuur onder Vuur in 2021

Deze successen behaalde Cultuur onder Vuur in 2021

THEMA'S:

2021 was een achtbaan. Voor heel Nederland, door de coronamaatregelen die ons heen en weer slingerden tussen vrijheid en dwang. Maar ook voor de campagne Cultuur onder Vuur, die tegen alle obstakels in de verdediging van de Nederlandse cultuur en christelijke beschaving flink opvoerde. "Met groot succes", als we links tijdschrift De Groene Amsterdammer mogen geloven.

Facebookcensuur

Censuur is één van de grootste obstakels voor wie het gezond verstand verdedigt. Ook in 2021 werden we geweigerd door techbedrijven, drukkerijen en kranten. Daar liggen we geen seconde wakker van, want voor elke deur die in ons gezicht dichtgesmeten wordt, openen er drie: ondernemers die onze missie onderschrijven en graag willen helpen om boeken te drukken en video’s te maken. Het plots opheffen van de Facebookpagina van Cultuur onder Vuur, deed ons besluiten om te investeren in alternatieve advertentiekanalen als de nieuwswebsites van Café Weltschmerz en Ninefornews, en sociale media als Telegram en WhatsApp. Met succes. Onderhand laat Facebook ons weer toe, maar het is geruststellend dat we niet meer afhankelijk zijn van één sociale mediakanaal.

Antifa Nijmegen

Beelden van de antifa-aanval op het kantoor van Cultuur onder Vuur.

Linkse aanvallen

Een ander obstakel is linkse aanvallen. Meermaals is het kantoor van Cultuur onder Vuur fysiek aangevallen door antifa-activisten, die met vuurwerk smeten, vernielingen verrichten en linkse kreten scandeerden. Gelukkig bleven fysieke aanvallen in 2021 uit. Subtieler maar niet minder gevaarlijk waren de politieke aanvallen. Vooral D66 heeft het op ons gemunt. Kamerleden Jan Paternotte en Vera Bergkamp hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over het ‘gevaar’ van Cultuur onder Vuur. Een doorzichtig een-tweetje met minister Ingrid van Engelshoven, ook D66, die antwoordde dat ze zich toch wel zorgen maakte over de buitenlandse financiering van Nederlandse organisaties. De insinuatie: Cultuur onder Vuur draait op roebels of zloty’s.

We stappen naar de rechter

Er klopt helemaal niets van de beschuldigingen, zo hebben we met een publicitair én juridisch tegenoffensief duidelijk gemaakt. Even weinig kloppen de beschuldigingen die D66-minister Kajsa Ollongren liet optekenen in een rapport. Cultuur onder Vuur verspreidt nepnieuws, zo stelt het rapport, door te beweren dat Jerry Afriyie overheidssubsidie krijgt voor het bestrijden van Zwarte Piet. Een onmiskenbaar feit, waarvan wij meer dan genoeg bewijs hebben staan op onze website. Wij laten deze D66-intimidatie niet onweersproken en voeren momenteel een rechtszaak wegens smaad.

Ollongrenplusrapport2

Groeipijn

Een minder zorgwekkend obstakel was groeipijn. De achterban van Cultuur onder Vuur neemt gestaag in omvang toe. Begonnen we 2021 met 210.000 medestanders, aan het einde van dit jaar staat de teller op 270.000. Dat betekent meer bestelde publicaties om te verzenden, meer donaties om te boeken, meer petities om te verzenden. Tegelijk leggen we de lat hoger. Als we straatcampagnes voeren voor de boeren, dan vergt dat goede voorbereiding. Flyers ontwerpen, melding maken bij de gemeente, busjes rijden, vrijwilligers instrueren… De tijd dat we dit in de weekenden en avonden konden bolwerken, zoals bij oprichting in 2014, ligt achter ons. Anno 2021 voert Cultuur onder Vuur voltijds en met professionalisme actie. Wat niet veranderd is, is ons idealisme. Die maakt dat we in alles beyond the call of duty willen gaan, als de missie dat vereist. Zonder deze buitengewone inzet van de medewerkers en vrijwilligers was onze campagne nooit van de grond gekomen.

Huisvesting werd een probleem

Het grootste obstakel in 2021 hebben we nog niet genoemd. Dat was huisvesting. Tot dit jaar huurde de campagne Cultuur onder Vuur kantoorkamers in een voormalig klooster in Heilig Landstichting, onder de rook van Nijmegen. Een mooie locatie met een geestelijke sfeer die past bij onze missie: het verdedigen van de christelijke tradities in Nederland. Lange tijd namen we daarom de onpraktische kanten van het klooster op de koop toe. Maar de hoge drempels en smalle deuren werden hoe langer hoe meer een hindernis in het werk.

Petitie Handen af van eigen huis

Specifieke eisen aan nieuw pand

Daarom werd in 2021 de knoop doorgehakt. We gingen op zoek naar een nieuw hoofdkwartier. Onze eisen waren namelijk nogal specifiek. Het moest geschikt zijn om prominente gasten (professoren, politici, journalisten) te ontvangen in een setting die past bij de christelijke beschaving die wij voorstaan. Én geschikt om video’s op te nemen. Plus om massaal mailings te maken. Het nieuwe hoofdkwartier moest een schaap met vijf poten zijn. Die lopen er niet veel rond.

Ideologische dwarsboming

Na maanden zoeken leek het Beloofde Land toch in zicht. Het lag in Well, Limburg. Een voormalige boerderij uit de zeventiende eeuw, momenteel in gebruik als hotel. Niets stond de koop in de weg. Tot er verontrustende geluiden uit de gemeenteraad kwamen. De ooit liberale VVD wilde om ideologische redenen onze komst dwarsbomen. De CDA-wethouder zei ‘begrip’ te hebben voor dit bezwaar. We zagen de bui al hangen. Uiteindelijk weigerde de burgemeester de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. Uiteraard op wazige gronden. Dit aanvechten was tijdrovend en duur. Toch maar verder kijken. Zou dit ooit goed komen?

Well1

Bron afbeelding: De Limburger

Utrechtse Veenendaal

Kennelijk wilde de Voorzienigheid ons niet in het Limburgse Well, maar in het Utrechtse Veenendaal. Daar kwam een pand op ons pad. Dit had precies wat wij nodig hadden: een bedrijfsruimte met een woonhuis. Ideaal om professioneel mailings te maken én gasten te ontvangen. Wat volgde was een stroomversnelling van bezichtigingen, onderhandelingen, keuringen en verbouwingen. Dat laatste is op zeer korte termijn gegaan. Een unicum in een tijd waarin aannemers zo druk zijn dat ze over drie maanden pas kunnen beginnen. ‘Onze’ aannemer was echter een medestander en wilde maar wat graag voor ons aan de slag. Aan de slag wilden ook de medewerkers en vrijwilligers. In een paar weken hadden ze alle spullen – boeken, stoelen, printers, archief – verkast van Heilig Landstichting naar Veenendaal. Het was een haast surreële ervaring: in februari leek onze situatie nog uitzichtloos, in april zaten we in een nieuw hoofdkwartier en draaiden daar op volle kracht.

Foto 32 2

100.000 prints per dag

We waren uit het Egypteland getrokken, door de woestijn naar het Beloofde Land. Dat is een tikkeltje overdreven, want het lak dekte en de vloer was scheef. Maar we hadden nu zoveel meer ruimte. Dat was onontbeerlijk, want we schaften in de tijd van de verhuizing twee printers aan, ieder ter grootte van een personenauto. Alleen al de zwart-printer kan in één dag 100.000 prints maken. Dit bakbeest bespaart ons per maand 1.500 euro aan printkosten. Groter is goedkoper. Het kost alleen extra ruimte. Die hebben we nu.

Kasteel voor de verdediging van onze cultuur

Nog een voordeel: we kregen met het nieuwe hoofdkwartier onze eigen plek. Daar kunnen we vrijelijk onze activiteiten ontplooien. Zonder hinderlijke drempels. Daar hoeven we niet bang te zijn om dwarsgezeten te worden door linkse gemeentebesturen (de gemeente Veenendaal legde ons geen strobreed in de weg). Daar kunnen we in dezelfde kelder in één week een lezing organiseren voor zeventig man, een video opnemen én een training geven aan activisten. Het hoofdkwartier in Veenendaal is een kasteel geworden in de strijd voor de Nederlandse cultuur en christelijke tradities.

DSC 3136

De printkamer in ons hoofdkwartier. Met de professionele apparatuur kunnen we in één dag gerust 30.000 enveloppen klaarmaken. Cruciaal om snel in verweer te komen tegen aanvallen op het gezin.

Voornaamste strijdtonelen

Een heus kasteel is mooi, maar waardeloos als het niet de missie bevordert. Die missie ligt buiten de muren. In de ministeries van Den Haag. In de redactiekamers van Hilversum. In alle brievenbussen en mailboxen. Die willen wij alle bereiken. Want de uitdagingen in Nederland zijn groot. Onze christelijke cultuur ligt voortdurend onder vuur, op meerdere fronten. Wat waren de voornaamste strijdtonelen in 2021? Waar viel de vijand aan? En waar wierp Cultuur onder Vuur de verdediging op?

Corona opmaat naar communisme

Een belangrijk front was corona. Hadden we in 2020 nog de hoop dat de coronamaatregelen een bevlieging waren, in 2021 namen een blijvend karakter aan. De maatregelen zijn een opmaat naar een groenrode wereldorde naar Chinees-communistisch model, zo voorspelden we in 2020 in de baanbrekende brochure De grootste maakbaarheidsoperatie en ideologische omkering van de geschiedenis. Het was een voorspelling die jammer genoeg uitkwam in 2021. Terwijl duidelijk was geworden dat corona voor het overgrote deel van de bevolking ongevaarlijk is (minder dan 0,01% van de geïnfecteerden onder de 50 jaar overlijdt eraan, bij zestigers is dit 1%), rolde de regering een heel programma uit. Met een avondklok, schoolsluitingen en zelfs een coronapas. De proportionaliteit is zoek. Corona kan ouderen en zwakkeren hard treffen, dat valt niet te bagatelliseren. Maar veruit de meeste Nederlanders hebben niet veel te vrezen en moet hun leven gewoon kunnen voortzetten.

Spirituele ontworteling in het Westen

Wie zijn gezond verstand heeft bewaard, vroeg zich in 2021 steeds meer af: waar komt deze haast psychotische paniek nu vandaan? Cultuur onder Vuur heeft een antwoord gegeven met de brochure De coronacoup. Corona’s greep op de geest is mogelijk gemaakt door een spirituele ontworteling in het Westen, die de uitkomst is van een eeuwenlang proces van Revolutie. Ontsnappen uit het coronadoolhof kan alleen door terug te keren naar de geestelijke wortels van het Westen: de christelijke beschaving.

28.000 exemplaren verspreid

Dat is een boodschap van zorg én hoop die aftrok vond in Nederland, zo merkten we toen we De coronacoup in de zomer publiceerden. Café Weltschmerz, Ninefornews en Ongehoord Nederland besteedden er aandacht aan. De brochure is tot nu toe 28.000 keer verspreid en daarmee een echte bestseller. De coronacoup is ook naar prominenten gestuurd: journalisten, professoren, alle kabinetsleden en Eerste én Tweede Kamerleden. Zo versterken we de groeiende politieke en mediale kritiek op het coronabeleid.

Banner coronacoup

Corona is symptoom van beschavingsziekte

Cultuur onder Vuur ziet corona in een breder verband. Anders gezegd: het is een nieuw symptoom van een bestaande ziekte, namelijk de Revolutie die alle beschaving wil platwalsen. Deze ziekte uit zich op meer vlakken. We noemen: klimaat (aardgasverbod, windturbines), cultuur (islamisering, Zwarte Piet), privé-eigendom (stikstofpolitiek, fiscale belasting van de eigen woning). Het zijn de vele verschillende koppen van één Hydra. Cultuur onder Vuur is op deze dossiers actie blijven voeren met petities, artikelen en straatcampagnes.

Onteigening

Een rode draad is onteigening. Soms is die subtiel: denk aan de extra belastingen op de eigen woning. Soms is die openlijk: de Haagse plannen om boeren te onteigenen. Het excuus is stikstof. Het motief is zonneklaar: de staat wil al het land afpakken. Een nieuw communisme, in een groen jasje. Daar waarschuwden wij al voor in de brochure Groen is het nieuwe rood (2020), waarvan wij alleen al in 2021 18.500 stuks verspreidden. Eerst de boeren onteigenen, daarna de huiseigenaren, tenslotte de bedrijven: dat is het draaiboek van links wereldwijd. Godzijdank zijn de boeren strijdbaar, zo merkten we toen we onze petitie tegen de stikstofpolitiek aan wel 5.000 boerderijen stuurden. De respons was massaal én enthousiast. Zo ook tijdens onze straatcampagnes voor de boeren in Harskamp en Kootwijkerbroek.

Straatcampagne stikstof boeren COV

Islam en de zelfmoord van het Westen

2021 was ook het jaar van twintig jaar 9/11. Wie weet niet waar hij was op die nazomerse dag in september 2001? De aanslag op het World Trade Center was een oorlogsverklaring van de islam aan het Westen. Althans zo zien velen het. Cultuur onder Vuur heeft op exact 11 september 2021 een boek uitgebracht dat deze mythe ontkracht. Islam en de zelfmoord van het Westen toont aan dat de islam altijd al een oorlog van leven op dood gevoerd heeft tegen het christelijke Westen.

Kees van der Staaij en Thierry Baudet

De assertieve aanwezigheid van grote groepen moslims in Europa is dan ook een niet te onderschatten gevaar. De tijd dat we deze dreiging konden negeren is reeds lang voorbij. Het is vijf over twaalf. Daarom hebben we ingezet op massale verspreiding van Islam en de zelfmoord van het Westen. Reeds 12.000 mensen hebben het ontvangen. Zowel Kees van der Staaij (SGP) als Thierry Baudet (FvD) hebben het persoonlijk in ontvangst genomen.

Vooruitgang in video

Eén van de grootste sprongen van 2021 is op het gebied van video. Publiceerden we voorheen af en toe korte opnames van slechte kwaliteit, tegenwoordig verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van ons nieuwsprogramma In de Vuurlinie. De stimulans hiervoor kwam van een professionele videograaf, die zijn diensten aanbood. Met zijn training en begeleiding hebben we snel geleerd hoe je goede video's maakt. Video is een echte groeimarkt. Vooral de jongere generatie haalt steeds meer nieuws en achtergronden van YouTube-filmpjes. Cultuur onder Vuur kan daar een unieke kijk op de actualiteit brengen die je nergens anders ziet, al helemaal niet in de linkse media.

Kamerverkiezingen

Wat waren nog meer de strijdtonelen van 2021? Uiteraard de politiek. Dit was het jaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Daar speelden we op in met een briefkaartenactie. Wel 60.000 kaarten stuurden we naar medestanders in heel Nederland, met de oproep die naar lijsttrekkers te sturen en hen op te roepen zich uit te spreken vóór de Nederlandse cultuur dus tegen de islamisering, klimaatdwang en Zwarte Piethaat. De oogst bij de verkiezingen was een netto winst van rechtse partijen en een zetelverlies van links.

Starterspakket voor Kamerleden

Daar hielden we het echter niet bij. Op de dag dat de nieuwe sessie van de Tweede Kamer begon, stuurden we alle parlementariërs het Cultuur onder Vuur Starterspakket toe. Met daarin onder andere Groen is het nieuwe rood. Kort ervoor hadden we nog een hele doos opgestuurd aan een Provinciale Statenlid in het noorden. Die heeft de brochures uitgedeeld aan al zijn fractiegenoten. Zo krijgen politici van Groningen tot Den Haag de argumenten en feiten om de strijd aan te gaan met de klimaatdwang.

Starterspakket1

Een medewerker van Cultuur onder Vuur maakt de starterspakketten klaar voor verzending aan alle Tweede Kamerleden.

Groeiende bekendheid

Zo groeit ook onze bekendheid in Den Haag. Al zijn we bij D66 eerder berucht dan bekend. In een lang artikel van De Groene Amsterdammer wordt onze ‘sleutelrol’ in de strijd tegen links uitgebreid betreurd door D66-Kamerlid Erik van Ginneken, die zich als transgender ‘Lisa’ uitgeeft. “Het taalgebruik van Civitas Christiana” (de stichting waar Cultuur onder Vuur deel van uitmaakt) leest Van Ginneken ‘steeds vaker terug in moties en wetsvoorstellen’. “Het ergste vindt Van Ginneken,” zo schrijft De Groene Amsterdammer, “dat dit soort clubs – ja, ze (sic) kent er nog wel meer – steeds meer geld hebben, en daardoor steeds meer politieke invloed.”

Drijvende kracht: onze donateurs!

Een compliment van de vijand die wij graag als pluim in de hoed steken. En met ‘wij’ bedoelen we niet alleen de medewerkers en vrijwilligers, maar bovenal de donateurs van de campagne Cultuur onder Vuur. Zij zijn in alle acties de drijvende kracht. Zonder hun steun kan geen straatcampagne gevoerd, geen petitie gelanceerd, geen publicatie gepromoot worden. Daarom is het laatste woord aan één van onze trouwste donateurs, de heer Hans S. uit Den Haag:

Eindelijk heb ik het gevoel dat ik mijn frustratie en verbijten over het in meerdere opzichten afglijdend Nederland en Europa, kan omzetten in daden, iets kan bijdragen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik in aanraking ben gekomen met de campagne Cultuur onder Vuur en zal op mijn beurt uw site onder de aandacht brengen van wie het maar wil horen of lezen. Ik wens u ongelooflijk veel succes met uw inspanningen acties. Weet u gesteund!

Wilt u meer successen zien van Cultuur onder Vuur? Klik hier voor de successenpagina!

Bestel Groen is het nieuwe rood

Laatst bijgewerkt: 28 september 2023 11:28

Doneer