Beeldenstorm

Beeldenstorm

De beeldenstorm die nu over grote delen van de westerse wereld raast, en overal vernielde en omvergetrokken standbeelden van historische figuren achterlaat, is geen nieuw fenomeen. Het begrip beeldenstorm kennen we natuurlijk van de vernielingen die in de zestiende eeuw in kerken en kloosters in Nederland en Vlaanderen werden aangericht. Een recenter voorbeeld is de Sovjet-Unie, waar portretten van in ongenade gevallen personen werden verboden. Er zijn zelfs kopieën van groepsfoto’s met Stalin, waar op mysterieuze wijze bepaalde personen ineens verdwenen zijn. Ze werden letterlijk uitgewist.

Niemand veilig

Nu moeten standbeelden en monumenten van historische figuren en gebeurtenissen het ontgelden. Wie deze historische personen precies waren, welke grote daden ze verricht hebben – daden die niet zelden de wereldgeschiedenis op bepalende wijze veranderd hebben – is niet belangrijk; als ze enigszins zijdelings in verband kunnen worden gebracht met racisme en kolonialisme moeten hun beelden omver. Het zijn dus niet alleen sculpturen van ‘rechtse’ historische figuren die weg moeten, zo blijkt uit de vernielde standbeelden van Abraham Lincoln en Mahatma Ghandi. De laatste moest het bezuren dat hij in zijn jonge jaren, toen hij in Zuid-Afrika werkte, eens gezegd had dat Indiërs superieur zijn aan Afrikanen. Niemand, hoe hoog ook ooit op het linkse schild geheven, is veilig voor de communistische oproermakers van Black Lives Matter.

Lees ook: Demonstrant op de Dam: ‘Ik trap Zwarte Piet op zijn gezicht’

Racisme

Waarom moeten de gedenktekens uit het verleden weg? Waarom mogen we niet meer kijken naar onze voorvaderen en ons laten inspireren door hun grote daden? Wat is het doel van de beeldenstorm? Volgens BLM zelf moeten de beelden neergehaald worden omdat deze historische figuren schuldig zijn aan racisme en kolonialisme en door hun aanwezigheid de pijn van niet-blanke mensen in stand houden. Maar dat antwoord voldoet niet. De meeste zwarte mensen weten niet eens wie Jan Pieterszoon Coen of Witte de With zijn, en hun zogenaamde ‘wrongthink’ inspireert nu geen enkele Nederlander om op andere mensen neer te kijken.

Identiteit

Het werkelijke antwoord is dat ons zelfbeeld kapot moet omdat deze de communistische heilstaat in de weg staat (dat BLM een marxistische groepering is, is genoegzaam bekend). Ons zichtbare verleden, de architectuur, de tradities, de monumenten en standbeelden, bevestigen onze identiteit. Dankzij dit zichtbare verleden weten we wie wij zijn en wie wij willen zijn. Een van de redenen voor de grote steun voor onze acties tot behoud van Zwarte Piet, is dat de Nederlandse burger heel goed aanvoelt dat deze vaderlandse traditie deel uitmaakt van zijn identiteit, en dat het vernietigen van deze traditie leidt tot verlies van zijn eigenheid. Niemand is bereid zijn identiteit, het beeld van zijn diepste bestaan, op te geven (tenzij je een al ontwortelde revolutionair bent natuurlijk).

Lees ook: Acht lessen van de demonstratie op de Dam

Communistische heilstaat

Het grootste obstakel voor het welslagen van een revolutie is mensen met een sterk zelfbeeld dat geworteld is in de vruchtbare grond van een gezamenlijk verleden. Die mensen willen namelijk geen revolutie, een omverwerping van hun wereld, maar juist voortzetting van de wereld waarop zij trots zijn. En dat is de reden waarom de revolutionairen onze standbeelden willen vernietigen, waarom ze portretten verbieden, en waarom tijdens de Franse Revolutie een nieuwe jaartelling invoerden. Zij willen ons verleden vernietigen omdat mensen die hun verleden niet meer kennen, vatbaarder zijn voor revolutie en meer geneigd om zich te voegen naar een nieuwe orde die totaal anders is dan de orde van hun voorvaderen. Het uitwissen van onze geschiedenis is een noodzakelijke stap op weg naar de communistische heilstaat.

Lees ook: De kwestie is nooit de kwestie – de ware kwestie is revolutie

Jezus Christus

De Amerikaanse ‘social justice activist’ Shaun King riep deze week op Twitter op tot het neerhalen van standbeelden van Jezus Christus. Hij kreeg duizenden likes en retweets. In het licht van bovenstaande is dat niet opmerkelijk. Jezus Christus is dé bepalende figuur van de westerse beschaving – je hoeft niet gelovig te zijn om dat te erkennen. Dat maakt hem het belangrijkste doelwit van de communistische revolutionairen die de westerse beschaving willen omverwerpen. Deze week werd al een afbeelding van Zijn moeder, de Zwarte Madonna van Breda, beklad.

Lieve vrede

Voor sommigen is het verleidelijk om de BLM-activisten op hun woord te geloven en hen in naam van de lieve vrede hun zin te geven. Zo van: ach, het zijn maar ouwe beelden en als zij daar nou zo’n last van hebben… Maar er staat veel meer op het spel dan alleen wat oude, stenen beeldhouwwerken. Iedereen die houdt van onze westerse beschaving, onze geschiedenis, onze tradities, onze Nederlandse, christelijke identiteit, is aan zijn voorvaderen, aan zichzelf en aan zijn kinderen verplicht om de zichtbare geschiedenis van ons land te beschermen en de beeldenstorm een halt toe te roepen. Omdat het alternatief is: leven in een communistische staat waar alle verwijzingen naar het verleden, naar jóuw verleden, uitgewist zijn, waardoor je, afgesneden van je wortels, je identiteit voorgoed kwijtgeraakt bent.

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 07:13

Doneer