Waarom klimaatlinks naar sabotage grijpt

Waarom klimaatlinks naar sabotage grijpt

“Wij hebben één of meerdere van uw banden leeggepompt.” Dat lezen auto-eigenaren in de Haagse wijk Segbroek in een brief onder de ruitenwissers. “SUV’s en 4x4 zijn een ramp voor het klimaat,” beweert de (uiteraard anonieme) briefschrijver.

Lege band is gevaarlijk

Het Politie Basisteam Segbroek maakt op Twitter melding van de sabotage. De politie adviseert direct 112 te bellen als je constateert dat de klimaatactivisten je banden hebben leeggepompt. Wie onverhoeds met lege band de weg op gaat, kan zo een ongeluk krijgen.

Afwenden klimaatramp is belangrijker dan veiligheid

Dat gevaar deert de klimaatactivisten niet. Veiligheid is ondergeschikt aan het afwenden van de klimaatramp. Privé-eigendom al helemaal. In de Rousseauiaanse natuurstaat waar klimaatlinks ons wil brengen, is überhaupt geen plaats voor privé-eigendom.

Lees ook: Ecologie: marxisme in een groen jasje

Grüne Armee Fraktion

Daarom is het afschaffen van privé-eigendom net zo wezenlijk onderdeel van de klimaatideologie als van de communistische ideologie die eraan voorafging. Het verklaart het deja vu-gevoel dat je krijgt bij het terrorisme dat klimaatlinks steeds vaker afwendt. Het is Rote Armee Fraktion maar dan Grüne Armee Fraktion.

Krachtig verweer

Van het politiek-mediaal establishment zou men een krachtdadig verweer tegen het klimaatterrorisme verwachten. Vooral omdat we twintig jaar geleden al gewaarschuwd was, toen een eco-terrorist de populairste politicus van Nederland doodschoot.

Vul de peiling in: Moet Nederland stoppen met de  EU-klimaatdoelen?

Andreas Malm

Helaas wordt er zelden lering getrokken uit de geschiedenis. Zo recenseert het NRC het boek Eco-sabotage van klimaatactivist Andreas Malm. Deze Zweed gaf het goede voorbeeld aan de Haagse eco-saboteurs, door in Stockholm de banden van SUV’s leeg te pompen.

Drie van de vijf bolletjes voor terroristenhandleiding

Het NRC kraakt kritische noten: Malms pleidooi voor sabotage “gaat onvermijdelijk gepaard met stevige dehumanisering van opponenten”. Nochtans krijgt de terroristenhandleiding drie van de vijf bolletjes. Het is radical chic: progressief-intellectueel flirten met links terrorisme.

Afschaffing van privé-eigendom is de kern van klimaatlinks

Radicale boeken als Eco-sabotage hebben één – maar dan ook slechts één – voordeel: ze werken als contrastvloeistof. Ze tonen waar het klimaatlinks werkelijk om te doen is: de afschaffing van privé-eigendom. Dát is de frontlinie waarop wij de strijd moeten aangaan met de eco-ideologen.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2022 13:32

Doneer