Waar waren de huidige verdedigers van de Grondwet tijdens corona?

Het coronavirus

Waar waren de huidige verdedigers van de Grondwet tijdens corona?

THEMA'S:

Linkse politici en journalisten trekken alle registers open om Geert Wilders uit het Torentje te houden. De PVV-leider zou de Grondwet niet eerbiedigen en zich daarmee buiten de beschaving plaatsen.

Tijdens corona telde de Grondwet niet

De hypocrisie druipt van de kritiek af. Linkse partijen hebben zelf amper achting voor de Grondwet. Tijdens coronatijd schreeuwden ze om het hardst voor verregaande inperkingen van de grondrechten, waardoor je ’s avonds niet meer over straat mocht. Demonstraties tegen de coronamaatregelen – in principe zeer sterk beschermd door het grondwettelijk recht op betogen – werden keihard de kop ingedrukt. De vrijheid van meningsuiting werd geschonden door kabinetten met linkse partijen, die onwelgevallige meningen over corona uit (sociale) media weerden.

Banner coronacoup

Pandemiewet

Na de coronacrisis drukte D66 een pandemiewet door die op veel punten strijdig is met de Grondwet. Als de ministerraad een virus zeer gevaarlijk acht, kan zij buiten het parlement om fundamentele vrijheden opheffen. Een zorgwekkende maatregel, gezien het gemak waarmee corona in de zwaarste categorie van virussen geplaatst werd, samen met de immens meer dodelijke pokken,

Lees ook: Nieuwe pandemiewet (Wpg) bedreigt grondrechten van alle Nederlanders

D66 stelt EU boven Grondwet

Daar houdt het anticonstitutionalisme niet op. Rob Jetten’s D66 hamert op internationale verdragen, die vóór de constitutie moeten gaan. Rechterlijke toetsing aan de Grondwet mag niet. Met instemming van D66 gaat het Europees recht al decennia voor op het Nederlands recht. Zo is de Grondwet tandeloos gemaakt.

GroenLinks-PvdA wil de monarchie afschaffen

Bij GroenLinks-PvdA is de Grondwet in nog slechtere handen. De partij van Frans Timmermans, die nu dagelijks zijn beklag doet over de ‘schending van grondrechten’ door Wilders, wil de monarchie afschaffen: een ingrijpende constitutionele wijziging.

Lees ook: Primeur: Frans Timmermans koopt miljoenenhuis in Maastricht met energielabel E

Vrijheid van onderwijs op de tocht

GL-PvdA wil ook de grondwettelijke vrijheid van onderwijs ‘moderniseren’ (lees: afschaffen). Dit is een zwaarbevochten recht dat al meer dan honderd jaar in de Grondwet staat. Artikel 23 garandeert het recht van ouders op onderwijs voor hun kinderen zonder seculier-linkse staatsdwang. Daarom is het de socialisten een doorn in het oog: zij willen dat staat direct de kinderen indoctrineert.

Nu al ondermijnt links de grondrechten

Vooruitlopend op een Grondwetswijziging heeft GL-PvdA samen met D66 en VVD de onderwijsvrijheid al ernstig ingeperkt. De ‘acceptatie van seksuele diversiteit’ is tot kerndoel verheven in het onderwijs. Scholen worden nu gedwongen om transgenderisme en andere aberraties te promoten. Dit is onverenigbaar met het christelijk geloof, dat seksualiteit in het huwelijk tussen man en vrouw ziet.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

"KGB-praktijken" en "razzia's" op scholen

Wie deze ongrondwettelijke staatsdwang uit weigert, krijgt onaangekondigde invallen van de Onderwijsinspectie. Ambtenaren nemen schoolkinderen apart – zonder medeweten van de ouders – en laten ze geslachtsdelen tekenen. Docenten worden ondervraagt over homoseksualiteit. Een schooldirecteur omschrijft het als “KGB-praktijken”. Een joodse schoolbestuurder spreekt zelfs van “razzia’s”.

Coronacrisis laat zien: het gevaar komt van links

Het zou Frans Timmermans maar ook Rob Jetten en Pieter Omtzigt sieren als ze stoppen met het flauwe pesten van Geert Wilders. Het echte gevaar voor de Grondwet komt van links, VVD en CDA incluis. Dat laten de coronacrisis en de hetze tegen de onderwijsvrijheid ten overvloede zien.

Laatst bijgewerkt: 13 december 2023 09:28

Doneer