Vrijheid versus vaccinatieplicht: de les van de Canadese truckers

Een vrijheidskonvooi in Canada. Bron afbeelding: Wikimedia Commons.

Vrijheid versus vaccinatieplicht: de les van de Canadese truckers

THEMA'S:

De reactie van Canadese vrachtwagenchauffeurs tegen de dictatoriale vaccinatieplicht in het land gaat door. Het wordt steeds duidelijker hoe wreed en anti-menselijk Trudeau's socialisme is, door truckers een vaccinatieplicht op te leggen om de grens tussen Canada en de VS te passeren.

Een eenvoudig gesprek zou dit probleem oplossen

"We moeten onze stad terugnemen", zei burgemeester Jim Watson van Ottawa toen hij de noodtoestand afkondigde en toegaf dat de hoofdstad van het land "niet meer onder controle" was. Verder erkende hij de ongunstige positie waarin de regering zich bevindt. "Het is duidelijk dat we in de minderheid zijn en dat we deze strijd aan het verliezen zijn." Theo Fleury, kampioen ijshockey, Canada's nationale sport, zei: "De burgemeester van Ottawa roept een noodtoestand uit wegens niet-naleving. Het is alles wat ze over hebben. Een simpel gesprek, een eenvoudige onderhandeling zou dit probleem oplossen. Ik denk dat onze vrijheid niet handig is voor een groep globalisten die volledige controle willen over alles wat het betekent om een vrij mens te zijn."

Trucker family

Trucker gezin

Vrijheidsgezinde reacties in de provincie Alberta

Vertegenwoordigers van de truckers die de Canadees-Amerikaanse grens in het zuiden van Alberta blokkeren, drongen er bij provinciale vertegenwoordigers op aan om premier Jason Kenney uit zijn macht te ontzetten omdat hij er niet in slaagt een einde te maken aan het autoritaire COVID-beleid. De truckers stuurden een boodschap aan de parlementsleden van de United Conservative Party (UCP) die deel uitmaken van de Alberta Rural Caucus. Dit is een groep parlementsleden die een einde aan de draconische maatregelen willen maar genegeerd worden. Boodschap van de truckers: “verlaat de partij en ontneem Kenney de meerderheid van de macht.” De Rural Alberta Caucus is een groep parlementsleden die zijn georganiseerd om de specifieke noden van de plattelandsbevolking van Alberta, die een groot deel van de provincie uitmaakt, te vertegenwoordigen.

Banner coronacoup

Een eenvoudig gesprek…

Canadese vrachtwagenchauffeurs verdedigen hun recht om zich niet te laten vaccineren bij een winter van -19°C. Zij willen werken en het socialistische mandaat van Justin Trudeau verhindert hen de grens tussen Canada en de VS over te steken. Een eenvoudig gesprek zou dit probleem oplossen.

Dit artikel van Barcelos de Aguiar verscheen eerder in het Portugees op ipco.org.br

Laatst bijgewerkt: 28 februari 2022 06:44

Doneer