Sylvana Simons ontvangt VN-rapporteur: Nederland moet strijden tegen Zwarte Piet

Sylvana Simons ontvangt VN-rapporteur: Nederland moet strijden tegen Zwarte Piet

Nederland is racistisch, xenofoob en kolonialistisch – en daar moet de overheid wat aan doen. Dat is de boodschap van een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Sylvana Simons neemt het rapport enthousiast is ontvangst.

E. Tendayi Achiume

Het rapport is opgesteld door E. Tendayi Achiume, speciaal rapporteur van de Verenigde Naties. Achiume meent dat de Nederlandse overheid gecommitteerd is aan gelijkheid, maar dat de Nederlandse beleving van de nationale identiteit racistisch is.

Koloniaal geweld

Als voorbeeld noemt Achiume – u voelt hem al aankomen – Zwarte Piet. De geliefde knecht is “zonder twijfel” een “belichaming van vernederende en inhumane raciale stereotypen”. Zwarte Piet staat voor de “ontkenning van rassendiscriminatie en koloniaal geweld in Nederland”. Want door Zwarte Piet zijn er mensen in Suriname neergeschoten? Nooit geweten dat niet Desi Bouterse maar Zwarte Piet achter de Decembermoorden zat…

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Boude bewering

Maar we zijn nog niet klaar. “Verder weerspiegelt Zwarte Piet zowel de onverwerkte koloniale erfenissen van Nederland als ook de voortdurende ondergeschikte status van zwarte mensen, vooral Nederlanders van Afrikaanse afkomst.” Een boude bewering waar wij graag bewijs voor zien. Helaas ontbreekt een voetnoot. Bij beweringen die wel een voetnoot hebben, zien we bijna alleen Engelstalige artikelen, overheidsdocumenten en curieuze publicaties als White Innocence van Sylvana Simons-adept Gloria Wekker.

Zwarte Piet kapotmaken

Achiume beperkt zich niet tot rapporteren, ze doet ook aan adviseren. Of eerder commanderen. “Een oprechte toewijding aan rassengelijkheid” vereist dat “landelijke en gemeentelijke overheden” samenwerken met “raciale en etnische minderheidsgemeenschap” om ervoor te zorgen dat “gesubsidieerde culturele evenementen en narratieven getransformeerd worden om volledig Nederland en zijn mensen te weerspiegelen”. In gewone bewoording: de staat moet Jerry Afriyie en Sylvana Simons steunen in het kapotmaken van Zwarte Piet.

Lespakket

In feite doet de overheid dat al. Zo geeft de gemeente Amsterdam subsidie aan activist Jerry Afriyie om lespakketten te maken die kinderen indoctrineert met haat jegens Zwarte Piet. Cultuur onder Vuur schreef er een veelgelezen artikel over en publiceert binnenkort verdere onderzoeksresultaten in een Zwartboek Zwarte Piet.

Bestel moskeerapport

Islamitische slavenhandel

Wat Amsterdam doet, wil Achiume dat heel Nederland doet. Eén van haar aanbevelingen is dan ook meer onderwijs over koloniale geschiedenis en slavernijverleden. Dat mag uiteraard niet over de glorieuze prestaties in de Gouden Eeuw gaan, evenmin over de islamitische handel in blanke Europese – ook Nederlandse – slaven die eeuwenlang angst inboezemde bij een ieder die op de Middellandse Zee voer. Wat Achiume onderwijs noemt is feitelijk het indoctrineren van kinderen met politiek-correcte propaganda.

‘Ontrouw’

Wie is Tendayi Achiume dat zij zich zo’n stellig oordeel aanmatigt over de Nederlandse cultuur? Achiume, met opgeschoren hoofd en ring door de neus, komt uit Zambia en doceert ‘mensenrechten’ aan de Universiteit van Californië, Los Angeles. Ze sprak in 2017 haar steun uit voor het onteigenen van blanke boeren door dictator Robert Mugabe in Zimbabwe. Een rechtbank die het privé-eigendom van boeren verdedigde, werd door Achiume verweten ontrouw te zijn aan “rassenbewuste oplossingen in postkoloniale landhervorming”.

Absurde hersenspinsels

Bij deze ene uitglijder bleef het niet. Datzelfde jaar beweerde Achiume in een VN-rapport dat Brexit de Britten racistischer heeft gemaakt en dat bezuinigingsbeleid een “instrument van raciale onderwerping” is. Het zijn absurde hersenspinsel die je verwacht op de Instagrampagina van een doorgedraaide social justice warrior, maar die nu in de mainstream komen.

Wortelkostuum

Achiume deed haar uitspraken over het Verenigd Koninkrijk op basis van een bezoek van slechts elf dagen, waarbij ze voornamelijk gelijkgezinden sprak. Haar bezoek aan Nederland was wat dit betreft niet veel anders. Ze was slechts acht dagen in ons land en sprak volgens haar rapport vooral met Afrikanen, lhbt’ers, zigeuners en andere minderheden die zich graag als slachtoffers profileren. Zo ging ze, gekleed in een soort wortelkostuum, op de foto met een glimlachende Sylvana Simons:

Achiume en Simons

Terughoudendheid gepast

Het grote verschil met haar Brits bezoek is dat Achiume in Nederland niet de landstaal spreekt. Ze kan geen kranten lezen. Ze kan geen talkshows volgen. Maar wie ooit in het buitenland gewoond heeft, weet dat zelfs als je de taal onder de knie krijgt, het nog jaren voordat je goed aanvoelt wat de historische, culturele en politieke verhoudingen zijn. Een cultuur heeft een eigen leven dat zich niet gelijk laat kennen. Dan is terughoudendheid gepast. Tenzij je, net als Tendayi Achiume, eigenlijk gelooft dat een cultuur geen bestaansrecht heeft en maar best oplost in een globalistisch links-liberalisme – onder leiding van de Verenigde Naties, dat spreekt vanzelf.

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 07:11

Doneer