Veiligheidsexpert onthult: nieuwe migratiegolf komt onze kant op

Veiligheidsexpert onthult: nieuwe migratiegolf komt onze kant op

Er komt een nieuwe golf van migranten op West-Europa af. Dat blijkt uit geheime documenten van een Duitse overheidsdienst, doorgespeeld aan journalist en veiligheidsexpert Stefan Schubert. “In Griekenland gaat de illegale immigratie via zee naar het hoogste niveau sinds de inwerkingtreding van het Turkijeverdrag in 2016.”

160.000 migranten komen via de Balkan

De documenten vergelijken de migratiecijfers van 2020 met die van dezelfde maanden van 2018 en 2019. Die laten een aanzienlijke stijging zien. Zo is het aantal asielzoekers in Griekenland toegenomen van 82.000 in 2018 naar 112.000 in 2019. Zij reizen door naar West-Europa, waar de regeringen pro-migratie zijn en de sociale voorzieningen royaal. Zo staken in 2018 bij Hongarije 6.000 migranten de grens over; in 2019 was dit al 16.300. Schubert: “Bij elkaar bewegen rond de 160.000 migranten zich richting West-Europa, alleen over de Balkanroute.”

Stijging van 800 procent

Naast de Balkanroute is er de Mediterraanse route. Ook daar zien we een stijging. In Italië steeg het aantal arriverende migranten in de eerste zes weken van 2020 met 800 procent (!) ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Schubert wijt dit aan het aantreden van een nieuwe Italiaanse regering, die de migratiebeperkingen van de voormalige minister Matteo Salvini loslaat.

Regering negeert waarschuwingen

De documenten zijn opgesteld door de Duitse overheidsdienst GASIM, dat belast is met het analyseren van illegale migratiestromen en het uitdenken van strategieën om ze in te dammen. Volgens GASIM dringen de politie en de ambtelijke diensten aan op extra luchthavencontroles om migratie in te dammen, maar krijgen ze telkens nul op het rekest bij de regering. Het verklaart waarom er nu gelekt wordt naar Schubert, een gerenommeerd journalist en expert op het gebied van binnenlandse veiligheid.

Asielcriminaliteit neemt toe

“Ook al bestaat de massale migratie van 2015 niet meer op deze schaal,” zegt Schubert, “toch vindt er nog steeds een sluipende maar niet onbelangrijke illegale immigratie naar het Europese continent plaats.” De vruchten plukken we nu al in Nederland. De asielcriminaliteit neemt fors toe, zo bericht De Telegraaf: “In 2019 werden ruim duizend meer verdenkingen van misdrijven geregistreerd dan het jaar ervoor, een toename van 27 procent.”

Hugo de Jonge: 'Eén miljoen mensen erbij'

Op Nederlandse sociale media gaat ondertussen een verontrustende video viraal. Het is een interview met CDA-minister Hugo de Jonge, die duidelijk op de campagnetoer is. “We gaan met elkaar een geweldig grote groei doormaken de komende jaren. We zullen er één miljoen inwoners bijkrijgen in Nederland.” Pardon?! Dat had de regering ons nog niet verteld. Wat weet Hugo de Jonge nog meer wat wij niet mogen weten?

Lees HIER het artikel van Stefan Schubert over de migratiegolf.

Laatst bijgewerkt: 14 november 2023 11:30

Doneer