Veelzeggend: EenVandaag-journalist boos vanwege rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Veelzeggend: EenVandaag-journalist boos vanwege rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Cultuur onder Vuur heeft een uitgebreid rapport gepubliceerd over de linkse indoctrinatie in Nederlandse schoolboeken. Ook EenVandaag-journalist Guido Vermeulen ontving een exemplaar – tot zijn woede.

Guido Vermeulen

“Ik blijf inderdaad graag verschoond van indoctrinatie, JULLIE indoctrinatie wel te verstaan”, twitterde Guido Vermeulen dinsdagochtend. Twaalf minuten later kregen we daarbovenop een boos mailtje van de journalist over de "kwaadaardige indoctrinatie" die het rapport volgens hem is. Het zit hem hoog. EenVandaag-journalist Vermeulen gaat niet in op de inhoud van het rapport, dat een onthutsend beeld schetst van klimaatideologische en islamofiele vooringenomenheid in Nederlandse lesboeken.

EenVandaag

Vermeulen is medewerker van EenVandaag. Bij uitstek een programma dat politieke neutraliteit hoog in het vaandel moet hebben. In de praktijk laat het voornamelijk het linkse geluid horen. Net als zowat alle NPO-nieuwsprogramma’s waar wij burgers verplicht aan meebetalen. Het maakt de nieuwe omroep Ongehoord Nederland meer dan welkom. Eindelijk een frisse wind in het Mediapark?

Benieuwd naar het rapport over linkse schoolboeken? Bestel nu uw gratis exemplaar >>>

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 09:28

Doneer