Utrecht legt gasverbod dwingend op

Utrecht

Utrecht legt gasverbod dwingend op

Waar begint de groene dictatuur? In Utrecht. Deze gemeente gaat 'gasklevers’ – met dat etiket wordt u vanaf nu gedemoniseerd als u uw huis lekker met aardgas wilt blijven verwarmen – keihard aanpakken. U zal en moet van het gas. Daartoe heeft de gemeente achter de schermen alvast de wet laten aanpassen. Blijkbaar kan dat zomaar. De gemeente gebruikt daarvoor een bestaande wet, de Crisis- en Herstelwet.

Stok achter deur

Natuurlijk verpakt de gemeente de knuppel vooralsnog in wollige taal. “Bewoners krijgen de tijd om over het aanbod na te denken”, aldus een woordvoerder. Tijd om na te denken, is dat niet grootmoedig? Maar dan komt het: “Maar we moeten er rekening mee houden dat niet iedereen op het aanbod ingaat. Voor dit soort gevallen heb je nu een stok achter de deur.”

Bestel "Hoe winnen we de klimaatoorlog"

Maffiafilm

Met andere woorden, de gemeente Utrecht doet haar burgers een ‘aanbod dat je niet kunt weigeren’, an offer you can’t refuse, om de maffiafilm The Godfather te citeren. Want als je het in je hoofd haalt wél te weigeren, krijg je direct te maken met een zorgvuldig bij wet klaargezette “stok achter de deur”. Dan gaat de knuppel uit de zak.

Onder druk gezet

Tegelijk beroept de gemeente zich op economische logica: zij moet de gasleidingen over een paar jaar vernieuwen. Die uitgaven kan zij zich voor een paar “hardnekkige gasklevers” niet permitteren. Zo wordt u langs alle kanten onder druk gezet.

Enorme vaart

Zeker, de groene dictatuur wordt nu nog tersluiks als “pilot project” en als “aanbod” ingevoerd, maar de ware bedoelingen van de gemeente blijken uit de enorme vaart die ze achter het project zet: dit moet algemeen beleid worden.

Petitie windturbines

Korte metten

Tussen de regels door laat de gemeente al merken met weigerachtige ‘gasklevers’ korte metten te zullen maken. “Eind 2022 verwacht Utrecht in beeld te hebben wie vrijwillig (sic!) op elektrisch koken overgaat. Vanaf de 2023 kan dan de Crisis- en Herstelwet worden ingezet, mocht dat nodig zijn.” Let op: “Mocht dat nodig zijn”. Aldus het dreigement van de Groene Khmer Utrecht. U bent gewaarschuwd, mocht er aan uw ‘vrijwilligheid’ iets mankeren.

Gifgroene agenda

We mogen dit niet laten passeren. De Utrechtse dictatuur volgt regelrecht uit het klimaatakkoord, dat kabinet Rutte III vorig jaar in achterkamertjes heeft bekokstoofd. Die gifgroene agenda wordt nu over ons uitgerold. Steeds sneller. Met steeds meer dwang. Protesteer daarom nu het nog kan. Protesteer tegen het gifgroene dictaat. Vrijheid moet voorop staan. Deze absurde veldtocht tegen aardgas moet stoppen. Roep Mark Rutte op om het aardgasverbod direct van tafel te halen!

Premier Rutte, stop de oorlog tegen aardgas!

Laatst bijgewerkt: 13 december 2023 06:46

Doneer