Sint-Nicolaas is de volgende, en wie daarna?

Sint-Nicolaas is de volgende, en wie daarna?

De NPO heeft Zwarte Piet officieel in de ban gedaan. In het Sinterklaasjournaal figureren dit jaar alleen roetveegpieten. Diverse grote steden volgen. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Arnhem en Oldenzaal kiezen voor roetveeg-Pieten, grijze Pieten of andere, allesbehalve-Zwarte Pieten. Online winkel Bol.com deed Zwarte Piet dit jaar ook in de ban en verkoopt geen Zwarte Pietproducten meer. Bioscoop Pathé vertoont geen films meer waar Zwarte Pieten in voorkomen. De missie van tegenstanders van Zwarte Piet verloopt tot dusver succesvol.

Tegenacties

Hoewel… Er zijn ook allerlei tegenacties. Cultuur onder Vuur organiseerde al diverse straatcampagnes en haalde honderdduizenden handtekeningen op met petities voor het behoud van Zwarte Piet. De nieuwe omroep Ongehoord Nederland lanceert een eigen Sinterklaasjournaal met échte Zwarte Pieten. Daarnaast zijn er diverse gemeenten die ook een eigen videojournaal maken, zoals het succesvolle Elburg dat dit zelfs al voor het vijfde jaar op rij doet. In een ludieke actie bracht Sint met zijn Pieten een illegaal bliksembezoek aan Deventer, waarna ook in Den Haag een spontane sinterklaasoptocht te zien was. En er zijn meer berichten van dergelijke lokale initiatieven.

Zwarte Piet 1099x675

Repressie en censuur

Zou dit de toekomst van het Sinterklaasfeest zijn? Steeds meer repressie en censuur van overheden en grote media, en daarnaast opbloei van talloze verenigingen die de traditie lokaal in stand houden? De staaltjes burgerlijke ongehoorzaamheid laten in elk geval zien wat Cultuur onder Vuur op basis van vele duizenden e-mails, brieven, telefoontjes en andere berichten jaren geleden al concludeerde: dat het overgrote deel van de Nederlanders groot fan is van Sinterklaas en Zwarte Piet en zich niets aantrekt van wat enkele activisten, gesteund door ‘deugdzame’ politici en mediabazen, aan Nederland proberen op te leggen.

Intimidatie

Toch betekent dit niet dat we geen tegenwicht moeten bieden aan de censuur. Die komt namelijk zowel van boven- als van onderaf. Niet alleen vanuit Den Haag en Hilversum, maar ook van lokale zogenaamde anti-racismegroepen, zoals bijvoorbeeld in Krommenie waar winkeliers zich gedwongen zagen Zwarte Piet uit hun etalages te verwijderen na intimidatie van een dergelijke groep. Dit betekent dat ook lokale initiatieven gevaar lopen te worden ingeperkt, verboden of door intimidatie gedwongen zichzelf op te heffen. Lokale initiatieven zijn niet voldoende om de strijd te winnen.

Kolonialisme en patriarchie

En er is nog een reden om door te gaan met de strijd voor behoud van de prachtige traditie van Sint-Nicolaas en Zwarte Piet. Want de eerste tekenen zijn zichtbaar van iets waarvoor Cultuur onder Vuur al een tijd waarschuwt, namelijk dat met het afschaffen van de kindervriend de Zwarte Piethaters niet tevreden zijn. Wie is het volgende slachtoffer? Dat is niet moeilijk te raden. Sinterklaas zelf natuurlijk. De goedheiligman wordt door activisten op Twitter beschuldigd van kolonialisme en blanke patriarchie, twee doodzonden in de ogen van radicaal-links. “Naast de totslaafgemaakte (Zwarte Piet) stond een witte man (Sinterklaas)”, zo luidt de beschuldiging.

Screenshot Twitter Rzuaslan Sinterklaas 1

‘Verklede posterdude’

Een andere activiste roept in goed Nederlands op tot het afschaffen van ‘die witte, patriarchale, koloniale, kapitalismus creepy verklede posterdude’. Ze krijgt bijval van Asha ten Broeke, columniste van de Volkskrant. Volgens haar mogen lootjes trekken, surprises maken, pepernoten, kikkers en muizen blijven, de rest moet weg. Zo worden anti-Nederlandse activisten gesteund door linkse Nederlanders die zich met hun actieve ‘antiracisme’ ver verheven voelen boven het gewone volk.

Screenshot Twitter Rzuaslan Sinterklaas 2 1

Rupsje Nooitgenoeg

Het moge duidelijk zijn dat deze lieden ook met de afschaffing van Sinterklaas niet tevredengesteld zijn. Het is Zwarte Piet- en Sinterklaashaters niet te doen om een ‘fijn kinderfeest voor iedereen’, zoals ze in hun PR-berichten stellen. Het gaat hen om het kapotmaken van onze Nederlandse, christelijke tradities en cultuur. Het marxistische rupsje heeft nooit genoeg. Daarom is het zo stuitend dat onder andere gemeente Amsterdam het christelijke kruis van de mijter van Sint-Nicolaas verwijderde, onder het mom van ‘andersgelovigen niet willen kwetsen’. Dat is capituleren voor dwingelandij die daardoor juist alleen maar groter wordt.

Kruisvaardersfeest

De marxistische activisten zullen niet rusten voordat alle Nederlandse tradities afgeschaft zijn en onze cultuur totaal atheïstisch-communistisch geworden is. Zwarte activisten, linkse Nederlanders, én moslims vinden elkaar in deze strijd tegen het Nederlandse volk. Zo neemt de partij DENK afschaffing van Zwarte Piet op in het verkiezingsprogramma. En op de tijdlijn van Jerry Afriyie plaatste een van zijn volgelingen deze tweet: “Ik ben allang bezig met plan 2. Het kerstfeest definitief vernietigen. Een walgelijk kruisvaardersfeest dat moslims kwetst.” Na Zwarte Piet en Sinterklaas is het volgende slachtoffer dus al bekend.

Screenshot Twitter Rzuaslan Sinterklaas 4

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 06:24

Doneer