Schandaal: beleidsmedewerkster OCW achter verbod Ongehoord Nederland blijkt tevens GroenLinks-politica

Lisa van de Voort (midden) tijdens de parlementaire briefing deze week tegen Ongehoord Nederland op de foto die door Thierry Baudet op sociale media is verspreid.

Schandaal: beleidsmedewerkster OCW achter verbod Ongehoord Nederland blijkt tevens GroenLinks-politica

THEMA'S:

De ambtenaar achter het overheidsdossier om de omroep Ongehoord Nederland (ON) te verbieden, blijkt tevens een politica van GroenLinks te zijn. Lisa van de Voort maakt zelfs deel uit van het campagneteam van GroenLinks en is bestuurslid voor GroenLinks ZuidHolland. Deze partij met extreemlinkse en communistische wortels wil ON zonder meer van de buis halen.

Willens en wetens belangenverstrengeld

Thierry Baudet onthult dit in een tweet. Hij nam deze week namens Forum voor Democratie deel aan een "informele" briefing in de Tweede Kamer over ON. Lisa van de Voort was daar een van de twee ambtenaren die uitlegden hoe zij namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de dissidente omroep willen verbieden, in overeenstemming met het partijstandpunt van GroenLinks. Van der Voort, die zich notabene op de website van GroenLinks (inmiddels verwijderd) presenteert als beleidsmedewerkster “publieke omroep en mediabeleid” bij OCW, maakt zich dus willens en wetens schuldig aan krasse belangenverstrengeling. Dit is in een rechtsstaat onaanvaardbaar.

Valse procedurekwestie

Baudet onthulde ook dat de GroenLinks-ambtenaar en haar collega aankondigden ON van de buis te willen halen onder het voorwendsel dat de omroep niet zou willen samenwerken met anderen. In feite, aldus Baudet, gaat ON naar alle omroepoverleg, maar is de dissidente omroep juist door de anderen buitengesloten, omdat ON inhoudelijke keuzes maakt die de overige omroepen afkeuren. Op deze manier wordt de uitsluiting van de omroep van een inhoudelijke en politieke zaak valselijk omgezet in een procedurekwestie, aldus Baudet.

COV WhatsApp-banner

Belangenverstrengeling officier van Justitie

De zaak-Lisa van de Voort doet denken aan het schandaal van 2020 rond Jacobien Vreekamp, de linkse officier van Justitie die de zwarte activist Akwasi ontsloeg van rechtsvervolging, ondanks diens heftige oproepen geweld te plegen tegen Zwarte Pieten. De zelfverklaarde “woordkunstenaar” twitterde: "Kan iemand sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg 500 op z'n hoofd.// Brraapp !!!". en "Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen? #damn". Bij een demonstratie op de Dam in Amsterdam riep hij uit: “Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht".

OvJ tevens voorzitter Meldpunt Discriminatie

Ook was Vreekamp de officier van justitie die verantwoordelijk was voor de vervolging van 25 Nederlanders, die op sociale media Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zouden hebben bedreigd. Jacobien Vreekamp bleek echter tegelijk actief als voorzitster van Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) waarvan KOZP-activist Mitchell Esajas medebestuurslid was. Toen haar belangenverstrengeling openbaar werd, haalde het OM haar ijlings van de zaak af.

Urgenda-arrest en Shell-vonnis

Niet alleen in de staande, ook bij de zittende magistratuur komen belangenverstrengelingen en netwerkcorruptie met enige regelmaat aan het licht. Zo onthulde deze website in 2022 hoe de advocaat-generaal bij de Hoge Raad, mr. Jaap Spier, als internationaal klimaatactivist de rechterlijke macht bewerkte en daarbinnen een belangrijke stemming makende en voorbereidende rol speelde bij het zelfs door de Hoge Raad bekrachtigde Urgenda-arrest (2019) en het verstrekkende, internationaal de aandacht trekkende vonnis (2021) waarin de rechtbank Den Haag Milieudefensie in het gelijk stelde tegenover Shell.

Laatst bijgewerkt: 16 september 2023 09:42

Doneer