Het huis van Frans Timmermans: 'Verduurzaming' afdwingen in Europa, thuis blijft alles energielabel G

Klimaatsocialistische hypocrisie: Frans Timmermans wil huiseigenaren dwingen aan de warmtepomp, maar verzaakt zijn eigen woningen te verduurzamen.

Het huis van Frans Timmermans: 'Verduurzaming' afdwingen in Europa, thuis blijft alles energielabel G

THEMA'S:

Frans Timmermans laat zich voorstaan op zijn Limburgse afkomst, ook al woonde hij in zijn vroege leven slechts vijf jaar in de provincie. Om het imago van Limburger in stand te houden, kocht hij in 2010 een woning in Heerlen. Dit was al in de tijd dat hij pleitte voor een "veel ambitieuzer" klimaatbeleid. Dat maakt het opmerkelijk dat dit pand energielabel G had.

Frans Timmermans' nieuwe huis was ideaal voor verduurzaming

Het karakteristieke huis met elf kamers en twee kelders plus een tuin van 2.000 m2, was een ideale kandidaat voor de verduurzaming die Frans Timmermans voorstaat. Aan geld kon het daarbij niet ontbreken. Uit openbare gegevens blijkt dat de GL-PvdA-leider 575.000 euro neerlegde voor de woning, maar er een hypotheek op vestigde van 700.000 euro. Minstens een ton aan verduurzamingsmaatregelen was zeker mogelijk geweest. Een inkoppertje voor een politicus die zo serieus streeft naar een beter klimaat.

Woning bleef gewoon energielabel G

Maar toen Timmermans het pand in 2019 weer in de verkoop zette, stond er op Funda wéér energielabel G. Er was geen zonnepaneel, geen warmtepomp, geen vloerisolatie. Er was vooral veel tocht en hoge stookkosten (al was dat gezien zijn vorstelijk salaris geen probleem). Dit terwijl Timmermans tegen deze tijd in Brussel de klimaattsaar was geworden en in zijn European Green Deal de intensieve verduurzaming van woningen opdrong aan lidstaten.

Lees ook: Deutsche Bank bepleit “eco-dictatuur” voor Frans Timmermans

Open grenzen bepleiten, zelf afgeschermd wonen

Timmermans verruilde Heerlen voor de lommerrijke omgeving van Brussel. Daar betrok hij een villa in Tervuren. Dit dorp is populair bij topfunctionarissen van de EU. Tervuren is op slechts een kwartiertje rijden van hartje Brussel, maar voelt verder verwijderd door de vele natuur. Terwijl ze op hun werk open grenzen nastreven, kunnen de eurocraten thuis in Tervuren zich goed afschermen voor de buitenwereld.

Ook nu weer geen spoor van verduurzaming

De villa van Timmermans heeft volgens de doorgaans goed ingevoerde website Bekendeburen.nl 17 kamers. Blijkens Google Maps liggen er geen zonnepanelen op het dak. Het huis kreeg bekendheid op sociaal mediakanaal X, toen twitteraar @seven_ onder beelden van de woning de intromuziek van tv-serie Dynasty zette.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Waar gaat Timmermans in Nederland wonen?

Het is nog niet bekend welke woning Timmermans in Nederland zal betrekken. In zijn eerdere Haagse jaren had hij een appartement in de buurt van het Binnenhof naast zijn woning in Heerlen. Het is goed mogelijk dat hij voor dezelfde constructie kiest, met behoud van zijn woning in Tervuren.

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 06:32

Doneer