Regering buigt voor buitenland, wil Zwarte Piet weg

Regering buigt voor buitenland, wil Zwarte Piet weg

Zwarte Piet is een Nederlandse traditie. Die laat zich moeilijk uitleggen aan, zeg, Russen. Dat is geen probleem. Wij begrijpen ook geen snars van Russische tradities als zwemmen in ijskoud water na nieuwjaar. Ieder de eigen tradities, even goede vrienden.

Zwarte Piet

Behalve bij Zwarte Piet. Dan werken de meest onwetende buitenlanders zichzelf op tot grote hoogten van morele verontwaardiging. Steevast noemen ze Zwarte Piet blackface Pete, terwijl Piet niets te maken heeft met de typisch Amerikaanse traditie van blanke acteurs zwart werven. De Amerikanen projecteren hun eigen traditie op de Nederlandse traditie. Compleet respectloos tegenover onze cultuur, maar laten we uitgaan van goede wil en aannemen dat het een misverstand is.

Leg onze traditie uit en verdedig die!

Misschien zijn de Amerikanen gewoon afgegaan op hun oppervlakkige indrukken en duiden ze onze kindervriend verkeerd. Dan heeft de Nederlandse regering een taak: Amerika, en eigenlijk heel het buitenland, uitleggen dat Zwarte Piet een mooie traditie is die niets met racisme en discriminatie te maken heeft. Maar wat zegt de regering, bij monde van VVD-minister Van der Steur?

"In het buitenland bestaan, net als in Nederland, zorgen bij sommige mensen over de stereotypering van Zwarte Piet. Het blijkt lastig, bijvoorbeeld in de VS, om de traditie van Zwarte Piet in haar huidige vorm uit te leggen."

Ard van der Steur

Van der Steur zei dit direct na zijn uitspraak dat "het kabinet er voorstander van [is] dat het feest met de tijd meegaat" (lees: dat Zwarte Piet verdwijnt). Wij zien duidelijk wat hier gebeurt: de Nederlandse tradities worden niet uitgelegd tegenover het buitenland, maar de vermeende wil van het buitenland wordt opgelegd aan Nederland. Wij zeggen vermeende wil, want tot nu toe heeft niet één buitenlandse regering zijn beklag gedaan over Zwarte Piet.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Beroepsactivisten

De "sommige mensen" in het buitenland waar Van der Steur het over heeft, zijn niet regeringsleiders maar journalisten en beroepsactivisten die over nationale cultuur heen walsen om hun politiek-correcte monocultuur als een klam deken over de hele wereld te leggen.

Zet druk op het kabinet

Je zou denken dat de regering er is voor Nederlanders. Niets van dat. Kabinet-Rutte sluit gedwee aan bij de politiek-correcte wereldburgerij. Is alles dan verloren? Nee. De verkiezingen naderen. Nog zo’n drie maanden en we staan in het stemhokje. Drie maanden waarin politici gevoeliger zijn voor druk vanuit het electoraat. Die druk oefenen wij uit met een petitie gericht aan Mark Rutte, zodat hij voor Zwarte Piet opkomt.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 14:01

Doneer