#PrayForNice tot Franse koning die kruistochten voerde tegen islam

Sint-Lodewijk, koning en kruisvaarder. Bron: Wikipedia

#PrayForNice tot Franse koning die kruistochten voerde tegen islam

THEMA'S:

Geschokt verneemt Europa dat een islamitische terrorist met een truck is ingereden op massa’s mensen in Nice gisteravond. Er wordt al gesproken over een dodental van 90 mensen. Het medeleven van Europa gaat uit naar de slachtoffers en nabestaanden.

Aanslag in Nice

Op sociale media wordt opgeroepen tot #PrayForNice. Je kunt daar cynisch over doen, zoals de maker van de afbeelding onder.

prayfornice

Sint-Lodewijk IX

Liever roepen wij u op om, als u bidt, te vragen om de voorspraak van Sint-Lodewijk IX, koning van Frankrijk. Lodewijk (1214 – 1270) werd bij leven al geprezen als een rechtvaardig vorst, die altijd het belang van zijn onderdanen vooropstelde. De vorst was niet alleen rechtvaardig, ook strijdvaardig.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Kruisvaarder

Lodewijk ging tweemaal op kruistocht, telkens om de islamitische terreur in het Midden-Oosten te bestrijden. Beide keren verloor hij, voornamelijk omdat veel Europese adel te lauw was geworden om Lodewijk te steunen in zijn strijd. Bij het volk genoot de kruisvaarder echter de status van een heilige; na zijn dood werd hij spoedig heilig verklaard door paus Bonifatius VII.

Bid voor Nice

Laat ons bidden voor Nice, maar laat ons ook aandringen bij de politiek voor concrete maatregelen. Laat leiders een voorbeeld nemen aan Lodewijk, die na meditatie overging tot actie. Sint-Lodewijk IX, koning en kruisvaarder, bid voor ons, dat wij bevrijd mogen worden van de islamitische terreur en dat vrede terugkeert in Europa!

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 14:18

Doneer