Syrische rebellen voeren een nieuw offensief tegen het Assad-regime. Bron afbeelding: Wikimedia Commons.
Nederland kan nieuwe asielgolf verwachten door oplaaiend geweld in Syrië
De Syrische burgeroorlog woedt weer. Rebellen hebben de strategische stad Aleppo veroverd. Nederland kan rekenen op een nieuwe stroom van asielzoekers.
Syrische burgeroorlog
Syrië is sinds 2011 verwikkeld in een burgeroorlog. Verschillende milities strijden tegen het regime van Bashar al-Assad. Syrië is een focuspunt geworden voor de internationale jihad van onder meer Islamitische Staat (IS). De opgelaaide oorlog is extra gevaarlijk door de instabiele internationale situatie, met oorlogen in Oekraïne, Jemen en Israël.
Miljoenen asielzoekers
Het geweld heeft tot nu toe bijna zeven miljoen Syriërs op de vlucht doen slaan. Velen wijken uit naar Turkije. Via daar proberen ze naar Europa te komen. Het hoogtepunt was in 2015, toen Angela Merkels Wir schaffen das tot een toestroom van 1,3 miljoen Syrische vluchtelingen naar de Europese Unie. Nederland kreeg in dat jaar 27.655 asielzoekers en nareizigers uit Syrië.
Waar is de islamitische solidariteit?
Eenzelfde piek kan Nederland in 2025 weer krijgen, als regeringstroepen en rebellen in Syrië hun strijd intensiveren. Omringende landen verzaken als Saoedi-Arabië verzaken de ‘solidariteit’ waar moslims zo prat op gaan. Ze schuiven het asielprobleem af op het Westen. Dat zou moreel en spiritueel verdorven zijn, maar mag wel de noodopvang verzorgen.
100.000 Syriërs in Nederland
Syriërs weten bovendien de weg al te vinden. In de afgelopen tien jaar kwamen naar schatting 100.000 asielzoekers en nareizigers naar ons land. Een groot deel werkt amper of niet en trekt uitkeringen. Zij hangen veelal de islam aan en laten dit ons Nederlanders weten ook.
Judith Sargentini
“Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen”, zo suste GroenLinkser Judith Sargentini in 2015 de zorgen over terroristen die via asielroutes ons continent infiltreren. Intussen weten we wel beter. In Solingen maar ook Rotterdam steken moslimterroristen in op burgers, met de strijdkreet “Allah Akhbar”.
Lees ook: Islamitische aanslag in Solingen kan eindelijk de kentering in het migratiedebat brengen
Hernieuwde jihad
De sterkste Syrische rebellengroep is Hayʼat Tahrir ash-Sham (HTS). Die ziet de strijd tegen Assad als een jihad. Die moet eerst in Syrië gevoerd worden, maar daarna tegen de aartsvijand “Rome”, zoals jihadisten het Westen noemen. Het is een kwestie van tijd voordat HTS-terroristen richting Europa komen.
Kabinet komt met 50 extra grensbewakers
Ondertussen steggelt kabinet-Schoof over de vraag of je wel van een ‘asielcrisis’ mag spreken. De Marechaussee heeft een schamele 50 man extra gekregen om de grenzen te bewaken. Het valt te hopen dat de opgelaaide Syrische burgeroorlog het kabinet aanzetten tot échte migratiebeperkingen.
Laatst bijgewerkt: 3 december 2024 06:26