Koningin Elizabeth II 1926 - 2022

'Zij die The Queen zien, lachen niet en zeggen niet dat zij geen koningin is. Zij is werkelijk een koningin.' (Foto: Wikimedia)

Koningin Elizabeth II 1926 - 2022

Bij wijze van postuum eerbetoon herinneren wij aan de woorden van Prof. Plinio Corrêa de Oliveira in 1951. Prinses Elizabeth zou een jaar later aantreden als koningin:

"Prinses Elizabeth, troonopvolgster van Engeland (...), is ontegenzeggelijk een van de meest prominente vrouwelijke figuren in het internationale politieke leven.

Zeer van deze tijd, in alle opzichten, vertegenwoordigt Prinses Elizabeth op treffende wijze de dame van de twintigste eeuw, gevormd onder invloed van de tradities die in onze tijd nog leven, vooral in Engeland.

Het Engelse volk ziet in haar het symbool van zijn glorie, de uitdrukking van de fijnheid, de gratie, de eenvoudige en edele superioriteit van de gentry van zijn land, de zichtbare en gevoelige uitbeelding van wat de natie van het meest ideale racé kan voortbrengen.

Hun zeer authentieke superioriteit wordt verlicht met de charmes van een aantrekkelijke en communicatieve welwillendheid.

Haar populariteit is immens, of zelfs unaniem: in Engeland is er oppositie tegen de regering, maar niet tegen de monarchie, en nog minder tegen de lachende en charmante troonopvolgster."

*****

"The Queen heeft een menselijk type jongedame geschapen, tegelijk zeer actueel, met beide voeten in onze tijd, maar waarin zij op authentieke wijze een oude traditie leeft.

Zij die The Queen zien, lachen niet en zeggen niet dat zij geen koningin is. Zij is werkelijk een koningin. Zij is niet zoals Koning "X," die eruit ziet als een notulist. Elk meisje dat vandaag traditioneel wil zijn, heeft voor zichzelf een voorbeeld om na te volgen.

Dit is precies de functie van de elites."

Laatst bijgewerkt: 22 november 2023 17:56

Doneer