Klimaatprofetes Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat theologie

Klimaatorakel Greta Thunberg op het World Economic Forum

Klimaatprofetes Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat theologie

THEMA'S:

Het lijkt erop dat de klimaat-apocalyps wat langer op zich laat wachten: Greta Thunberg, de prominente kinderpion van de klimaatlobby, ontvangt een eredoctoraat van de Universiteit van Helsinki.

Greta Thunberg

De inmiddels 20-jarige klimaatactiviste zal deze prestigieuze onderscheiding ontvangen dankzij de theologische faculteit van Helsinki. Het is opmerkelijk dat Thunberg een theologische graad voor haar activisme zal ontvangen. Dit toont de ware aard aan van haar klimaatgedram. Het is een seculiere, sektarische religie, en geen wetenschap.

Constante hysterie en angst

De klimaatsekte van Thunberg wordt gekenmerkt door eigen voorspellingen van het einde der tijden. Maar deze ‘dreigende klimaatapocalyps’ lijkt altijd weer te worden uitgesteld. Een dergelijke valse profetie zou funest zijn voor een godsdienst die de waarheid nastreeft. Echter, een afgodsdienst die macht voor ogen heeft, gedijt juist op constante hysterie en angst.

Lees ook: Waarom drastische klimaatplannen niet alleen ineffectief maar ook levensgevaarlijk zijn

Valse eindtijdsprofetieën

Sinds de jaren ’60 voorspelt de klimaatlobby al het einde van de wereld. In 1969 beweerde berucht klimaathystericus Paul Ehrlich dat alle mensen in 1989 “in een wolk van blauwe stoom zou verdwijnen” vanwege de luchtvervuiling. In 1970 beweerden “wetenschappers” in de Boston Globe dat het begin van de 21e eeuw getroffen zou worden door een ijstijd. In 1989 werd voorspeld dat door de zeespiegelstijging hele landen “vernietigd” zouden worden in het jaar 2000. Ook vandaag de dag voorspellen klimaatprofeten hel en verdoemenis als we niet doen wat ze zeggen.

Activistische universiteit

De reden dat klimaatorakel Thunberg dit jaar een eredoctoraat krijgt, heeft dus niks te maken met de inhoud van haar – vermoedelijk ingefluisterde – beweringen. Martti Nissinen, een professor aan de Universiteit van Helsinki, steunde dit besluit. Nissinen, een oudtestamenticus die vooral over homo-erotiek en “genderissues” schrijft, vertelde een Finse krant: "Door Greta te kiezen als eredoctor, drukken we onze wens uit om even moedig en impactvol te zijn als zij."

Artikel financiering Extinction Rebellion

Niet het einde van de wereld

Hoe dan ook, gebaseerd op eerdere valse voorspellingen door Greta en anderen, kunnen de studenten van Helsinki uit 2023 er op rekenen dat klimaatprofetes Greta aanwezig zal zijn bij hun reünie in 2053. De échte God verzekert ons dat de oceanen niet zullen koken of we op zullen gaan in blauwe dampen. “Zolang de aarde bestaat, Zal er zaai(-) en oogsttijd, koude en hitte zijn; Zomer en winter, dag en nacht, Nooit houden ze op!” (Gen. 8:22).

Laatst bijgewerkt: 12 september 2023 13:22

Doneer