Jihad in Oostenrijk: daar geboren, geïntegreerd en… geradicaliseerd

Scholieren planden "alle christenen in de klas neer te schieten". (Beeld: screenshot TikTok via Avenir de la Culture)

Jihad in Oostenrijk: daar geboren, geïntegreerd en… geradicaliseerd

Het is ijzingwekkend: twee tieners van 15 en 16 jaar die in Oostenrijk wonen, hebben onlangs toegegeven dat ze "christenen willen doden" en een kalifaat willen stichten. Dat meldt het online Gatestone Institute.

“Alle christenen doodschieten”

De rechtszaak vond plaats op 16 juli 2023 bij de regionale rechtbank van Leoben. Tijdens de zitting bekenden de twee jongemannen, die al bekend waren bij de politie, dat het hun bedoeling was om alle christenen in hun klas neer te schieten. Hun plan was om een aanslag te plegen op de middelbare school Bruck an der Mur, met de bedoeling om veel slachtoffers te maken. Ze beweerden ook dat "Allah hen zou hebben vergeven" in de gevangenis, omdat "het doden van christenen ons naar de hemel brengt"! Geen berouw in zicht...

In Oostenrijk geboren en geïntegreerd…

Volgens een bericht in de lokale media leken de verdachten "volkomen onschuldig - een 16-jarige leerling-monteur en zijn 15-jarige vriend uit Bruck - en toch broeide er iets duisters in hun hoofd. Hoewel ze in Oostenrijk waren geboren en in de maatschappij waren geïntegreerd, waren ze sterk geradicaliseerd. Ze wilden van Oostenrijk een kalifaat maken. Daartoe spraken ze af om over lijken te lopen... Alle christenen moesten verdwijnen. Alle christenen moesten verdwijnen". De autoriteiten kregen lucht van hun plannen toen ze ontdekten dat ze op extremistische online platforms naar terrorisme-gerelateerd materiaal zochten.

COV WhatsApp-banner

Strafverkorting om minderjarigheid

De rechtbank in Leoben veroordeelde hen tot twee jaar gevangenisstraf, maar het is zeer waarschijnlijk dat ze slechts acht maanden zullen zitten vanwege hun minderjarigheid. Bovendien eiste de rechtbank dat ze "anti-agressie en de-radicaliseringstraining" zouden volgen, hoewel de effectiviteit van dergelijke programma's meer dan twijfelachtig is... In dit verband moet worden opgemerkt dat Oostenrijk momenteel in een zeer moeilijke situatie verkeert. Hoewel het land erin geslaagd is bepaalde plannen voor terroristische aanslagen te verijdelen, blijft de vijandigheid van moslims jegens Oostenrijkers groeien.

Piekende criminaliteit door migrantenstroom

De migrantenstroom is hier niet vreemd aan: in 2017 zag Oostenrijk een aanzienlijke toename van de criminaliteit na de komst van migranten, met 22.000 ingediende strafklachten in 2016 vergeleken met 14.000 in 2015, volgens het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het land zag ook een zorgwekkende toename van 133% van seksuele aanrandingen gepleegd door asielzoekers, waardoor openbare gelegenheden zoals zwembaden gevreesd werden voor dergelijke incidenten.

Religieuze beelden onthoofd

Ook zijn er veel religieuze schendingen geweest, zoals de onthoofding van beelden van Jezus en Maria in een Weense tuin in juli 2023. Deze incidenten vinden plaats op een moment dat de moslimbevolking in Oostenrijk groeit. Oostenrijkse scholen hebben nu meer moslimleerlingen dan katholieke leerlingen, vooral in Wenen en Linz. Moslims maken 8,3% van de Oostenrijkse bevolking uit en zouden in 2050 19,9% kunnen bereiken.

Islam en de zelfmoord van het Westen

Irreligiositeit biedt ruimte voor islam

Het artikel concludeert: "De opkomst van de islam vandaag de dag wordt beïnvloed door multiculturalisme, omdat Europa minder religieus wordt, waardoor een grotere aanwezigheid van de islam mogelijk wordt. Hoewel de huidige aanwezigheid van de islam niet te vergelijken is met het Ottomaanse tijdperk, blijft de vurigheid ervan sterk. Concluderend geeft de reactie van de politie (...)aanleiding tot bezorgdheid over victim blaming. Deze incidenten weerspiegelen een breder probleem van moslimcriminaliteit en vijandigheid tegenover 'ongelovigen'. Daden van geweld en ontheiliging tegen christenen bestendigen deze vijandigheid."

Geldt voor ons land niet wat voor Oostenrijk geldt?

Dit artikel verscheen eerder op Avenir de la Culture.

Laatst bijgewerkt: 3 mei 2024 13:09

Doneer