Jerry Afriyie doet inval bij boekenbal voor "racisten". En wat doet de organisatie...?

Jerry Afryie

Jerry Afriyie doet inval bij boekenbal voor "racisten". En wat doet de organisatie...?

Zwarte Piethater Jerry Afriyie heeft weer toegeslagen. In Zaandam viel hij woensdag binnen bij een alternatief boekenbal "voor rebellen en dwarsdenkers". Volgens Afriyie's groep Kick Out Zwarte Piet is het een boekenbal van "nazi’s en racisten".

"Racistische feestje"

Afriyie verscheen met andere KOZP-activisten op het boekenbal in Zaandam. Een van hen, ene Joanna, hekelde het festijn achteraf op Twitter. Het was volgens haar een "racistisch feestje" met "nazi’s". Volgens Joanna zijn de "echte rebellen" niet de aangekondigde aanwezigen, maar de KOZP-activisten zelf. Terwijl Afriyie de lieveling is van het establishment, die graag wegkijkt van zijn geweld, intimidaties en manipulaties. Ze geven hem zelfs subsidie voor zijn oorlog tegen Zwarte Piet. Daar is weinig 'rebels' aan.

Zwarte Piet

Wie waren dan de aanwezige “nazi’s en racisten”? Op het affiche staan onder andere Jenny Douwes, Wierd Duk en Martin Bosma. Mensen met die, anders dan Afriyie en zijn vrienden, de traditionele en breed gedragen opvatting huldigen dat Zwarte Piet een mooie traditie is die bij de Nederlandse christelijke cultuur hoort.

Lees ook: Jerry Afriyie ontvang subsidie voor lespakket tegen Zwarte Piet

Geweldpleging

Maar die cultuur is inherent verkeerd en moet vernietigd worden, vinden Afriyie en de zijnen. Daarom bestempelen zij andersdenkenden als “nazi’s en racisten”. Daarom willen zij niet als volwassenen in discussie gaan maar andermans feestje verstoren. En dat is nog vreedzaam vergeleken bij Afriyies eerdere geweldpleging en intimidatie.

Jerry Afriyie in gevecht met de politie tijdens de Sinterklaasintocht in Gouda. De activist weigerde meewerking aan arrestatie en ging vervolgens over tot geweld - in bijzijn van kleine kinderen. De rechter veroordeelde Afriyie uiteindelijk tot een schadevergoeding en een geldboete.

Lees ook: Gestapo-praktijken: Jerry Afriyie's club bedreigt pro-Zwarte Piet ondernemers

'Neem je makkers mee'

En de reactie van de boekenbal-organisatie? Die vond het allemaal geweldig. Initiatiefnemer Arthur van Amerongen was op voorhand benaderd door Afriyie en gooide de deuren wagenwijd open voor de Zwarte Piethater: "Prima, Jer, zei ik, en neem je makkers en kornuiten van Kick Out Zwarte Piet ook mee want gezelligheid kent geen tijd. En zo geschiedde. De rebellenclub werd met open armen ontvangen en we hieven het glas op de vrijheid van meningsuiting."

Lees ook: Gesubsidieerd lespakket van Jerry Afriyie staat vol plagiaat

Hetzelfde linkse gedram

Van Amerongen en medeorganisator Rob Muntz nodigden Afriyie zelfs uit om de aanwezigen te trakteren op hetzelfde linkse gedram wat we altijd al horen. Zo werd een ‘alternatief’ boekenbal helemaal hetzelfde als het gevestigde boekenbal, waar Arnon Grunberg en Freek de Jonge dezelfde cultuurhaat verkondigen.

Lees ook: Intimidatie: Jerry Afriyie dringt gemeentehuis binnen voor protest tegen Zwarte Piet

Afriyie is zelf tegen vrije meningsuiting

Heb je eindelijk een evenement voor mensen met een normale mening, nodig je de vijand uit om je te laten educaten in je white privilege door persons of color. Notabene door een politiek-correcte zeloot die een hekel heeft aan de vrije meningsuiting die Van Amerongen zo bejubelt.

Nuttige idioten

De angst en de onwil om te doen wat linkse mensen met veel succes doen – geen podium geven aan foute geluiden – maakt dat 'alternatieve', 'realistische', 'rechtse' initiatieven altijd makkelijk te kapen zijn. Zelfbenoemde dwarsdenkers als Arthur van Amerongen dienen daarbij als de perfecte nuttige idioten.

Laatst bijgewerkt: 13 december 2023 06:52

Doneer