Hulporganisaties stimuleren immigratie, halen Afrikanen op bij Libië

Hulporganisaties stimuleren immigratie, halen Afrikanen op bij Libië

THEMA'S:

Frontex luidt de noodklok over immigratie. Volgens Fabrice Leggeri, chef van de Europese grensbewakingsdienst, pikken de hulporganisaties de migranten op vlakbij de Afrikaanse kust. “Dit leidt tot smokkelaars die nog meer dan vorige jaren migranten op onzeewaardige boten dwingen, met onvoldoende water en brandstof.”

Niet humanitair

Een straffe beschuldiging aan het adres van organisaties als Artsen zonder Grenzen, die zich laten voorstaan op hun humanitaire inzet. Die inzet is bij nader inzien niet zo humanitair. De hulporganisaties varen honderden kilometers vanuit Europa helemaal tot vlak aan de kust van Libië om migranten op te pikken. Artsen Zonder Grenzen werkt naar eigen zeggen “op 20 zeemijl van de Libische kust.” Zo hoeven mensensmokkelaars slechts een stukje uit te varen. Dit werkt de mensensmokkel alleen maar in de hand en leidt tot meer doden, zo stelt Frontex-baas Leggeri vast.

Stop de massa-immigratie. Stop het dweilen met de kraan open!

Medewerking aan mensensmokkel

Aangezien de mainstream media het verzaakt hier fatsoenlijk aandacht aan te schenken, gingen Twitteraars zelf op onderzoek uit. Zij bekeken systemen die scheepsverkeer volgen. Wat blijkt: op een gegeven moment liggen wel vier schepen voor de kust te wachten op de migranten. Hier is geen noodhulp voor mensen die anders verdrinken, maar medewerking aan mensensmokkel.

Ik spot zo al 4 NGO-schepen die voor de kust van Libië liggen te WACHTEN op illegalen. Echt een schande: subversief én aanzuigende werking. pic.twitter.com/EaRAVGVDlk

— Mirjam (@Mirjam152) March 26, 2017

Een Twitteraar vond schepen die gerust 1000 kilometer varen om 10 kilometer voor de kust van Libië te gaan liggen.

@Mirjam152 als je foto ff openklapt zie je de route van de Sea Eye onderin zie je een klein paars stipje daar ligt hij nu weer te wachten pic.twitter.com/fVlnSIJpv5

— Ton🇳🇱 (@TonWolf1) March 26, 2017

Aanzuigende werking

De drempel naar Europa is aanzienlijk lager als je niet 1000, maar 10 kilometer in een bootje hoeft te dobberen. Komende jaren komen er daardoor miljoenen Afrikanen bij in Europa: laagopgeleide jongemannen die snel in de illegaliteit verdwijnen en criminaliteit bedrijven. Deze Afrikanen willen niet vluchten maar verdienen. Daar betalen wij dus liefdadigheid voor.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 17:33

Doneer