Het regeerakkoord van Rutte IV gefileerd in 8 video's

Het regeerakkoord van Rutte IV gefileerd in 8 video's

1. Meer migratie, meer criminaliteit

Het nieuwe kabinet Rutte IV wil "staan voor een rechtvaardig en effectief migratiebeleid". Vertaald naar normaal Nederlands betekent dat ieder jaar 60 tot 70.000 immigranten naar Nederland. De criminaliteit op straat zal hiermee alleen maar toenemen. Meer autobranden, meer onveilige wijken.

2. Meer klimaatdwang en meer belasting middels "klimaat- en transitiefonds"

Rutte IV wil dat Nederland tot de kopgroep van Europa behoort in de transitie naar een "groene economie". Het doel van CO2-reductie was 40%, toen 55% en nu voor de zekerheid 60%, 'zodat we zeker weten dat we die 55% gaan halen'. In praktijk betekent dit hogere energieprijzen en enorme belastingen voor werkenden en mkb-ers.

3. Stikstofbeleid: meer onteigening van boeren

Het stikstofbeleid onder Rutte IV zal in de volgende versnelling gaan. Boeren zullen gedwongen onteigend worden en supermarktketens moeten een "niet-vrijblijvende bijdrage" leveren. Vertaling: meer betalen voor de boodschappen.

4. Alle nieuwe auto's emissieloos in 2030: elektrisch rijden wordt de norm

De VVD stond altijd bekend als de 'autopartij', maar is dat nu niet meer. Het nieuwe kabinet, onder leiding van de VVD van premier Mark Rutte, verklaart uw benzine- en dieselauto als ongewenst in de 'groene transitie'. Uw auto moet aan de stekker! Vanaf 2030 kunt u alleen nog maar elektrische auto's kopen, zo is het plan in het regeerakkoord van Rutte IV.

5. Huizencrisis: meer socialisme en afpakken van privé-bezit

Rutte IV gaat op de socialistische tour: subsidies voor lage inkomens, meer belasting voor hogere inkomens. Ook wordt de verruimde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning afgeschaft. Dat betekent dat de band tussen de generaties wordt verzwakt.

6. Defensie

Defensie krijgt nog een paar broodkruimels toegeworpen in het regeerakkoord van Rutte IV. Het budget zit echter nog lang niet op het niveau dat de NAVO voorschrijft. Ondertussen moeten onze eigen militairen hun eigen uitrusting kopen.

7. Rutte IV gaat 'woke': we moeten ons bewust worden van 'racisme-problematiek'

We moeten volgens het regeerakkoord van Rutte IV naar een samenleving "waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn". Dat betekent nog meer Zwarte Piethaat en nog meer subsidies naar Jerry Afriyie & co.

8. Desinformatie

Men wil anti-overheids, anti-democratische sentimenten en desinformatie aanpakken door signalering, opsporing en stevig straffen. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, want wanneer ben je anti-overheid? En wie bepaalt wat desinformatie is?

Abonneer op "In de Vuurlinie"

Deze serie video's komen uit ons nieuwe programma "In de Vuurlinie". Dat verschijnt elke vrijdagavond met contrarevolutionair commentaar op het nieuws. Blijf altijd op de hoogte van nieuwe afleveringen door u te abonneren op ons YouTube-kanaal. Daarmee stuwt u ons kanaal ook op in de YouTube-ranglijsten, zodat meer Nederlanders de suggestie krijgen om naar ons programma te kijken. Dank voor uw hulp!

Laatst bijgewerkt: 22 december 2021 11:12

Doneer