Henk Rijkers bij Ongehoord Nieuws: "Aandacht voor christenvervolging veel te gering"

Henk Rijkers bij Ongehoord Nieuws: "Aandacht voor christenvervolging veel te gering"

THEMA'S:

Christenen zijn de meest vervolgde bevolkingsgroep ter wereld. Wel 360 miljoen christenen worden ernstig vervolgd. Toch is er in Nederland maar weinig aandacht voor. Onze redacteur henk Rijkers legt in Ongehoord Nieuws uit waarom.

Westers vertrek uit Afghanistan geeft jihadisme stimulans

Christenen hebben het meest last van de islam en het communisme, legt Rijkers uit. Waarbij de islam een stimulans heeft gekregen door het vertrek van het Westen uit Afghanistan vorig jaar. De jihadisten plegen steeds vaker en op meer plekken aanslagen. Met als recent dieptepunt de Pinksteraanslag op een Heilige Mis in Nigeria. Dit nieuws haalde evenwel niet eens de voorpagina van de New York Times, zegt Rijkers. Terwijl de aanslag op een moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland (2019) wekenlang het nieuws domineerde.

"Postchristelijke samenleving" sluit ogen voor christenvervolging

Waarom wordt er dan met twee maten gemeten? Rijkers wijst erop dat we in zekere zin een “postchristelijke samenleving” zijn, waarin linkse mensen de herinnering aan onze christelijke afkomst liever verdrukken. Medegast Freek Jansen (Tweede Kamerlid namens FvD) sluit daar op aan: alles wat het Westen succesvol heeft gebracht, moet kapot gemaakt worden. Inclusief het christendom.

Lees ook: Nigeriaanse katholieken afgeslacht, politiek en media kijken andere kant op

Zorgwekkende tendens in Nederland

Christenvervolging is zeer zichtbaar in Afghanistan en Nigeria, toch komt het volgens Rijkers ook voor in Nederland. Niet zozeer met geweld, eerder met "onderdrukking of discriminatie". Zo ondermijnt de Nederlandse overheid de vrijheid van scholen om de christelijke seksuele moraal te onderwijzen. 'Harde' vervolging is het niet maar, "het zijn toch tendensen die steeds sterker worden en passen in dat beeld van een liberale democratie die zichzelf steeds meer in het transformeren is in een dwangstaat".

Henk Rijkers

Henk Rijkers is redacteur bij de campagne Cultuur onder Vuur. Tot 2017 was hij hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad. Rijkers deed onder andere onderzoek naar het verheerlijken van de islam en het zwartmaken van de christelijke traditie in Nederlandse schoolboeken. Dat resulteerde in de bestseller Schoolboeken: van informatie naar indoctrinatie.

Bekijk HIER de hele uitzending van Ongehoord Nieuws. Rijkers spreekt vanaf 23:30.

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2024 15:37

Doneer