EUSSR op nationale TV: ‘EU is opgericht om onze soevereiniteit af te breken’

Op verzoek van Ongehoord Nederland vertelt Cultuur onder Vuur-campagneleider Hugo Bos over onze nieuwste brochure: EUSSR.

EUSSR op nationale TV: ‘EU is opgericht om onze soevereiniteit af te breken’

Morgen gaat Nederland als eerste land naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. Cultuur onder Vuur bracht daarom een gloednieuw boek uit: EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat. Het boek waarschuwt voor de totalitaire neigingen van Brussel die al vanaf het begin ingebakken zaten. Ongehoord Nieuws benadert campagneleider Hugo Bos voor toelichting over deze bestseller.

EU opgericht om “soevereiniteit en natiestaat af te breken”

De Europese Commissie (EC), het Brussels bestuursorgaan dat wetten maakt, heeft volgens Bos “bijna grenzeloze macht” en is bovendien niet democratisch gekozen. De Nederlandse regering, laat staan haar burgers, hebben hier dus geen zeggenschap over. Daarom kun je bij het EC volgens de Cultuur onder Vuur-voorman wel stellen dat er “niet echt meer sprake is van soevereiniteit.”

Lees ook: De EU-verkiezingen kunnen een heilzame ruk naar rechts brengen

Geld wordt gecentraliseerd

Iedereen heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de inflatie enorm is. Hugo Bos wijt dat direct aan Brussel: “per maand is lange tijd 50 miljard euro bijgeprint zonder dat daar goud of waarde tegenover staat.” Dit heeft als logisch gevolg dat de welvaart van Nederlanders flink is verdampt. We plukken volgens Bos dus vandaag de vruchten van deze “centralisatie van geld” binnen de Europese Unie.

EU wordt “surveillancestaat”

De leider van Cultuur onder Vuur maakt zich ook grote zorgen over de “controlestaat” die Brussel aan het worden is. EU-bureaucraten infiltreren steeds meer de privélevens van Nederlanders en burgers van andere lidstaten, “zogenaamd om nepnieuws te bestrijden”, aldus Bos. Auto’s die een piepje geven als je 1 kilometer per uur te hard rijdt is hier een goed voorbeeld van.

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2024 17:06

Doneer