Dolores Leeuwin vertrekt, hoera! Zwarte Piethater nr. 2 weg!

89 % van de Nederlanders laat weten geen enkel probleem met Zwarte Piet te hebben. Het nieuwe kabinet weet dus wat het te doen staat.

Dolores Leeuwin vertrekt, hoera! Zwarte Piethater nr. 2 weg!

Verslaggeefster Dolores Leeuwin heeft laten weten dat ze niet meer achter het Sinterklaasjournaal staat en daarom vertrekt. De tweede overwinning in korte tijd voor de vrienden van Zwarte Piet!

Erik van Muiswinkel

De eerste overwinning was het vertrek van Erik van Muiswinkel. Leeuwin vond net als Van Muiswinkel dat het Sinterklaasjournaal moet veranderen en een pioniersrol dient te spelen in de strijd tegen Zwarte Piet. De NTR echter heeft hier geen gehoor aangegeven, met Leeuwins vertrek als gevolg.

Dolores Leeuwin

De NTR is hiermee verlost van weer een Zwarte Piethater. “Ik heb contact opgenomen met de eindredacteur van het Sinterklaasjournaal en hem gezegd: ik ga dit niet meer doen. Ik sta er niet meer achter”, aldus Leeuwin. “Ik vind dat er een nu stelselmatig een geluid wordt genegeerd.”

Joop.nl

Leeuwin deed haar uitspraak op Joop.nl, een linkse propagandasite die betaald wordt met uw en mijn belastinggeld. “Als ik naar de uitzendingen van vorig jaar kijk dan denk ik: het is nog steeds heel erg zwart. We waren toch op weg naar ontmantelen?” Die ‘nog steeds heel erg zwarte’ uitzendingen van vorig jaar trokken veel bekijks. De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal had in 2015 300.000 kijkers meer trok dan het jaar daarvoor, terwijl Zwarte Piet gewoon aanwezig was.

Wat als Zwarte Piet niet meer komt?

Het laat zich raden wat gebeurt met de kijkcijfers als de donkerhuidige kindervriend terug in de zak gaat naar Spanje en niet meer terugkomt. Leeuwin zegt op haar eigen website zich te willen “focussen op waar kinderen en jongeren tegenaan lopen.” Het zou goed zijn als ze komende maanden eens focust op de Zwarte Piethaat, waar veel kinderen tegenaan lopen als ze onbevangen het Sinterklaasfeest willen vieren!

Vul de peiling in: Moet Nederland uit het World Economic Forum stappen?

Maassluis

Ondanks de druk die uitgeoefend wordt op de NTR zijn Zwarte Piethaters Leeuwin en Van Muiswinkel beide vertrokken, en heeft Burgemeester Edo Haan van Maassluis onlangs gezegd dat ook dit jaar de Pieten zwart dan wel donkerbruin zullen zijn.

Schreeuwlelijk Van Muiswinkel

Leeuwin reageert echter iets rustiger na haar vertrek dan Muiswinkel, die het nodig vond iemand op Twitter uit te schelden. Op dat moment had hij niet door dat hij alleen zichzelf belachelijk maakte. Arme Erik! Dezelfde Van Muiswinkel klaagde even later op tv dat 'het echte scheldwerk van rechts' komt. Om het vervolgens nog gekker te maken: zijn gescheld is het werk van een hacker die zijn Twitteraccount gekaapt heeft. Droom verder, Van Muiswinkel!

Protesteren werkt

Schreeuwen werkt niet. Luid protesteren wel. Met Cultuur onder Vuur doen we dat sinds 2014. Het werpt vruchten af. De Zwarte Piethaters stuiven weg, omdat het Nederlandse volk Zwarte Piet wil houden – ondanks, of juist dankzij de politiek-correcte betweters Erik van Muiswinkel en Dolores Leeuwin. Daarom: Dolores, dankjewel!

Wil je het verdedigen van Zwarte Piet steunen? Doneer dan aan Cultuur onder Vuur!

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 13:46

Doneer