Diversiteitschef politie: 'Over 30 jaar is hoofddoekje bij uniform normaal'

Dankzij het aangekondigde hoofddoekverbod bij het politie-uniform, waar Cultuur onder Vuur al sinds 2017 voor knokt, zal dit voorlopig geen Nederlands straatbeeld worden.

Diversiteitschef politie: 'Over 30 jaar is hoofddoekje bij uniform normaal'

THEMA'S:

Peter Slort, diversiteitschef bij de Amsterdamse politie, heeft zich uitgesproken vóór het islamitisch hoofddoekje bij het politie-uniform.

"Geen probleem"

"Persoonlijk vind ik een hoofddoekje bij de politie geen probleem", zegt Slort in een gesprek met de linkse schrijver Arnon Grunberg. "Over dertig jaar zijn hoofddoekjes bij de politie normaal." De diversiteitschef constateert echter: "Momenteel is de samenleving er nog niet klaar voor." Met andere woorden: Als de samenleving genoeg bewerkt is, slaan we toe.

Dood en verderf

Slort voegt zich in een groeiend koor van politiek-correcte politiechefs, die het hoofddoekje willen toelaten. Dit terwijl het hoofddoekje zeer duidelijk een geloofsovertuiging te kennen geeft die dood en verderf zaait over heel de wereld. Een geloofsovertuiging die onverenigbaar is met onze christelijke beschaving. Als er één kledingstuk wel ongepast is bij een diender die moet waken over de veiligheid van burgers, dan is het wel het islamitisch hoofddoekje.

Laatst bijgewerkt: 6 december 2023 16:32

Doneer