De mythe van het multiculturalisme

De mythe van het multiculturalisme

THEMA'S:

Begin 2015 heeft u wellicht het boekje De mythe van het multiculturalisme, vijftien vragen en antwoorden over massa-immigratie ontvangen. Met uw steun zijn al duizenden exemplaren verspreid. Het boekje kon niet beter getimed zijn. Het werd namelijk uitgegeven vlak voordat de grote migratiecrisis losbarstte dit jaar.

Dringende vragen

Het boekje behandelt verschillende vragen over massa-immigratie, zoals "Hoe is de massa-immigratie naar Nederland op gang gekomen?" en "Wat moeten we beginnen nu er zoveel immigranten zijn?". Dit zijn dringende vragen, waarop dit boekje u een antwoord probeert te geven. Ook komt de ideologie achter het multiculturalisme aan bod.

Mislukte integratie

Een groot probleem waar terecht aandacht aan wordt gewijd is de uitholling van onze eigen identiteit. Een belangrijke reden dat de integratie mislukt is, is dat wij een deel van onze eigen identiteit kwijt zijn geraakt. Met de ontkerkelijking en de culturele revolutie van de jaren zestig zijn er veel Nederlandse tradities verdwenen en is een cultureel besef van eigenheid verloren gegaan. Elke waardering voor de Nederlandse cultuur en kritiek op de massa-immigratie die haar bedreigt, wordt door de politiek-correcte ‘elite’ als populistisch en extreemrechts weggezet.

Peiling diversiteitsquota Defensie

Oikofobie

Deze 'oikofobie', angst voor het eigene, vindt alles wat met nationale identiteit te maken heeft vreselijk. Zulk cultuurrelativisme is een belangrijke reden dat in ons eigen land minderheden over ons heen kunnen lopen. In een land als Polen heeft men weinig problemen met bijvoorbeeld islamitische minderheden. Dit komt omdat in Polen de Poolse cultuur en identiteit duidelijk dominant zijn en de boventoon voeren. Minderheden passen zich daaraan automatisch aan. Natuurlijk helpt het ook dat men in Polen geen uitkeringsstelsel heeft dat immigranten gouden bergen in het vooruitzicht stelt.

Kerstmarkt wordt 'wintermarkt'

Hoe anders is dat in West-Europese landen, waaronder Nederland, waar 'kerstmarkt' wordt veranderd in 'wintermarkt', kerstbomen worden weggehaald uit publieke ruimten en meer van dat soort zaken. Allemaal om islamitische minderheden niet op de tenen te trappen. Uiteraard zien die dit juist als een teken van zwakte. Wat het natuurlijk ook is.

Bestel Zwartboek Frans Timmermans - 2

Opnieuw de eigen cultuur waarderen

Het multiculturalismeboekje geeft dan ook aan: de eerste stap op weg naar een oplossing voor de problematiek rond de massa-immigratie en allochtone minderheden is het opnieuw waarderen van de eigen cultuur en identiteit. Dit betekent ook het erkennen van de christelijke wortels van onze beschaving en ons hier niet voor schamen.

Kalender

Dit is precies één van de doeleinden van Cultuur onder Vuur, waar bijvoorbeeld de pas uitgegeven Nederlandse Cultuurkalender aan bijdraagt. Samen met u willen we ook in de toekomst onze Nederlandse culturele identiteit blijven verdedigen. Alleen zo zullen dat wat ons dierbaar is kunnen behouden.

Laatst bijgewerkt: 29 november 2023 07:27

Doneer