Cultuur onder Vuur voert campagne op straat voor Zwarte Piet

Cultuur onder Vuur voert campagne op straat voor Zwarte Piet

Met een team van vrijwilligers heeft Cultuur onder Vuur afgelopen week met succes campagne gevoerd op straat voor het behoud van Zwarte Piet. De reacties van de mensen op straat waren overweldigend positief. Dat gold niet altijd voor de plaatselijke autoriteiten en handhavers die onder het mom van corona ons niet toestonden te demonstreren.

De routekaart van onze straatcampagne voor Zwarte Piet: Utrecht, Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem, Apeldoorn, Zutphen, Enschede, Deventer en Zwolle.

Onze tour door het land trapten we af in Utrecht en Amersfoort. In Utrecht werden we gedurende de dag aangesproken door medestanders die blij waren dat wij onze stem lieten horen. In de linkse studentenstad klonk ook zo nu en dan agressieve taal jegens ons. We werden uitstekend opgevangen en begeleid door de politiemensen aldaar.

Corona

In Enschede en Zutphen werd het ons door de plaatselijke autoriteiten onmogelijk gemaakt te demonstreren vanwege ‘coronamaatregelen’. Opmerkelijk dat in de piek van de corona-uitbraak in Nederland wel een massademonstratie op de Dam in Amsterdam kon plaatsvinden, maar een kleine groep pro-Zwarte Piet demonstranten kan niet? Het is overduidelijk welke agenda de autoriteiten dienen.

Lees ook: Acht lessen van de demonstratie op de Dam

Politie

Door corona zijn overheden zowat panisch geworden. Voor elke plek waar mensen komen wordt bijna geen toestemming gegeven om te demonstreren. Onder andere in Eindhoven, Zwolle en Deventer kregen we een slechte locatie toebedeeld. In Zwolle was er veel politie op de been die heel pietluttig iedere voetstap van ons in de gaten hield. Toen we in Deventer arriveerden, stond de politie al klaar. We moesten in een park staan waar vrijwel geen mensen waren. Zelfs een politiehelikopter hield ons in de gaten!

Flyeren

We besloten toen te gaan flyeren, dat was wel toegestaan. Maar dat mocht dan weer niet in het winkelgebied. Twee vrijwilligers kregen een boete omdat ze “op de verkeerde plek” stonden.

“Geweldige actie”

In Den Bosch en Utrecht kregen we wel een mooie plek toegewezen waar we actie mochten voeren en waar we ook zichtbaar waren. De reacties van de mensen op straat waren overweldigend positief. We troffen ook de voormalig voorzitter van het St. Nicolaasgenootschap die het “een geweldige actie” vond en wijzend op de flyer het er “helemaal mee eens” was.

Links activisme

Dat is het wrange contrast tussen de heersende bestuurders en de mensen op straat. De autoriteiten laten hun oren hangen naar politiek-correct links activisme, maar dienen nauwelijks de gewone man. Bekijk ons videoverslag van de campagne en luister naar de reacties op straat:

De Nederlanders willen geen afschaffing van Zwarte Piet. Met een afschaffing zijn de oproerkraaiers van KOZP niet tevredengesteld. Integendeel, het zal hen motiveren om nog meer de echte doelen van Black Lives Matter na te streven. Zwarte Piet is de eerste verdedigingslinie in de strijd van onze beschaving tegen de marxistiche activisten.

Lees ook: De ideologie van Black Lives Matter: niet ras, maar revolutie

Daarom moet iedere Nederlander die onze beschaving wil handhaven, luid en duidelijk overal zijn steun voor Zwarte Piet laten horen. Dat doen wij met onze straatcampagnes.

Nederland houdt van Zwarte Piet!

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2024 07:00

Doneer