Cultuur onder Vuur op Prinsjesdag: politici tekenen petitie voor asielstop

Politici en burgers reageren positief op de asielpetitie van Cultuur onder Vuur tijdens Prinsjesdag.

Cultuur onder Vuur op Prinsjesdag: politici tekenen petitie voor asielstop

Prinsjesdag is de belangrijkste politieke dag van het jaar. Hugo Bos en jonge vrijwilligers van Cultuur onder Vuur waren aanwezig om bij politici aan te dringen op een asielstop.

Politici tekenen petitie tegen asielgolf

Veel parlementariërs herkenden Cultuur onder Vuur en wilden wel een praatje maken. Een SGP’er beloofde dat zijn fractie kritische Kamervragen over de asielgolf zou stellen. Een FvD’er zette zijn handtekening onder onze petitie tegen massa-immigratie.

Hugo Bos

Campagneleider Hugo Bos is aangenaam verrast door de respons. “Ik had het niet gedacht dat we zo makkelijk zoveel politici konden spreken,” zegt hij. “Dat we zo bekend zijn geworden was ook prettig om te merken. Cultuur onder Vuur wordt steeds meer een referentiepunt in het publieke debat over de Nederlandse cultuur.”

Cov strcmp prinsjesdag 1

Een jonge vrijwilliger in gesprek met een dame.

Asielstop is nodig

De inzet van de straatcampagne is het afdwingen van een asielstop. Migratieminister Marjolein Faber zet ferme stappen om de asielinstroom in te perken, maar de Nederlandse cultuur blijft in gevaar als asielzoekers het land kunnen binnenkomen. Vooral als zij de islamitische overtuiging meenemen: die staat zeer vijandig tegenover onze Westerse christelijke beschaving.

Veel Nederlanders willen asielbeperkingen

De activisten van Cultuur onder Vuur gingen ook de winkelstraten van Den Haag op. Daar spraken ze Nederlanders over de migratieproblematiek en wierven handtekeningen. Veel mensen gaven aan dat zij een forse inperking van de asielinstroom van groot belang vinden. Opvallend was dat veel allochtonen positief waren over onze petitie. Ook zij ervaren de asielcrisis en de overlast.

Cov strcmp prinsjesdag 2

Hugo Bos (rechts) in gesprek met een voorbijganger. Veel mensen vertellen vanuit hun eigen ervaring over de overlast door massa-immigratie.

Waarom straatcampagnes belangrijk zijn

Hugo Bos benadrukt het belang van straatcampagnes: “Nederlanders ontdekken dat ze niet alleen zijn. Dat je in het openbaar kunt opkomen voor je normen en waarden. Dat bemoedigt mensen om ook op hun werk of in hun familie hun zorgen te delen. Zo begint echte verandering.”

Laatst bijgewerkt: 17 september 2024 17:07

Doneer