Op de stoep van De Nederlandsche Bank: "Klaas Knot, stop EU-pensioenroof!"

Op de stoep van De Nederlandsche Bank: "Klaas Knot, stop EU-pensioenroof!"

THEMA'S:

Stop de EU-pensioenroof! Al meer dan 78.000 Nederlanders tekenden dit urgente beroep op Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Vrijwilligers van Cultuur onder Vuur zetten deze boodschap op vrijdag 9 december kracht bij met een straatcampagne op de stoep van DNB.

Brussel wil graaien uit de Nederlandse pensioenpot

Aanleiding voor de straatcampagne is de uitholling van Nederlandse pensioenen door de Europese Unie. Die wil een greep doen uit de Nederlandse pensioenpot. 1.600 miljard euro, netjes bijeen gespaard door Nederlandse pensioenspaarders, dreigt via Brussel weg te vloeien naar Frankrijk en Italië, waar socialisten geld uitgeven alsof het water is. Experts als Pieter Omtzigt, Eduard Bomhoff en Lex Hoogduin - ex-DNB-topman! - waarschuwen hier voor. Voorop staat: Pensioen is privébezit. Uitgesteld privébezit weliswaar, maar gewoon eigendom van de pensioenspaarder. De EU-greep op ons geld is niet minder dan diefstal.

Knot weigert petitie in ontvangst te nemen

Campagneleider Hugo Bos heeft vóór de straatcampagne een verzoek ingediend bij DNB om de petitie aan te bieden aan Klaas Knot. De bankpresident is de wettelijk toezichthouder op Nederlandse pensioenen. Het is alleszins redelijk dat hij verantwoording aflegt aan 78.000 Nederlanders en aan miljoenen andere bezorgde burgers. Helaas weigerde Knot uit zijn kasteel te komen. Cultuur onder Vuur bezint zich op andere (creatieve) manieren om de bergen petities alsnog bij Knot op het bureau te krijgen.

EU, handen af van onze pensioenen

Laatst bijgewerkt: 10 december 2022 07:02

Doneer