Zal een verbod op hond uitlaten ons redden van de stikstofterreur?

Zal een verbod op hond uitlaten ons redden van de stikstofterreur?

THEMA'S:

Een opmerkelijk bericht in De Gelderlander. De boeren van Agractie willen dat hondenbezitters stoppen met het uitlaten van hun dier op de Veluwe. In de uitwerpselen van honden zit stikstof en daar moeten we van af. Zal dit verbod ons redden van de stikstofterreur?

Stikstof is geen probleem

De boeren van Agractie baseren zich op onderzoek van de Universiteit Gent. Dat toont aan dat hondenontlasting tot meer stikstofuitstoot leidt. Een feit waar je geen onderzoek voor nodig hebt. Praktisch elke menselijke, dierlijke en zelfs botanische activiteit leidt tot stikstofuitstoot. Bepaalde stikstofverbindingen kunnen schadelijk zijn als ze in extreme hoeveelheden uitgestoten worden. Daar is geen sprake van in Nederland. Stikstof is welbeschouwd geen probleem.

Nederland wordt Marslandschap

Stikstof maar ook CO2 en glyfosaat zijn allemaal stoffen waar goed mee te leven valt. Behalve als je een fantasiebeeld hebt van Nederland. Als een land dat volledig vrij is van dergelijke stoffen. Een onmogelijk streven, tenzij je het Nederlandse landschap een Marslandschap. Menselijk leven is daar niet mogelijk. Is dat wat klimaatlinks wil? Wie de nihilistische, ronduit mensvijandige wereldbeschouwing achter de klimaatideologie kent, moet bevestigend antwoorden.

Bestel Groen is het nieuwe rood

Doelpaaltjes verzetten

Weg met de mens, dat is het credo van de klimaatbeweging. Daarom zal zij nooit tevreden zijn met beperkte reducering van de stikstofuitstoot. Zelfs als de onhaalbare doelen gehaald worden, dan verzetten de groene scheidsrechters gewoon de doelpaaltjes. Dan zal het Akkoord van Parijs opgevolgd worden door een nieuw verdrag met nog ambitieuzere doelen. Doelen waar China zich nooit aan houdt, wat sowieso roet gooit in elk streven naar een ‘schone planeet’.

NIMBY-mentaliteit

Het voorstel van Agractie om honden van de Veluwe te weren getuigt van een NIMBY-mentaliteit. Het idee is dat agrariërs van het stikstofgedoe af zijn als ze de politiek overtuigen om de last bij de industrie en het verkeer te leggen. Ze beseffen niet dat het niet of-of, maar en-en is voor de klimaatdrammers. Gelukkig ziet een groeiend aantal boeren dat in. Zij wijzen principieel elke stikstofreductie af. Ze gooien de last niet over de schutting naar de buurman, maar gooien die terug naar Den Haag en Brussel.

Actieplan: ALLE 50.177 boeren op de been brengen!

Cultuur onder Vuur steunt de boeren in hun strijd. We zijn daarom van plan om onze petitie tegen de stikstofpolitiek te sturen aan IEDERE agrariër in Nederland. Een ambitieus plan, maar doordat wij zelf printen kunnen we de hele operatie realiseren voor 59.500 euro. Helpt u mee dit bedrag te halen? Samen stoppen we de stikstofterreur!

€44.855 opgehaald. Help ons de benodigde €59.500 op te halen!

Laatst bijgewerkt: 4 mei 2022 13:15

Doneer