De straat op! Cultuur onder Vuur steunt de boeren

De straat op! Cultuur onder Vuur steunt de boeren

THEMA'S:

Cultuur onder Vuur ging vorige week de straat op om actie te voeren voor de boeren. Die worden in hun bestaan bedreigd door steeds beklemmender maatregelen, zogenaamd ten gunste van het klimaat, die hen het boerenwerk onmogelijk maken. Veel boeren hebben hun bedrijf al moeten opgeven, omdat ze het hoofd niet meer boven water konden houden. Nog een groot deel denkt aan stoppen of ziet geen toekomst meer.

Socialistische staat

Cultuur onder Vuur wil een halt toeroepen aan deze verontrustende ontwikkeling. Nederland heeft een lange en rijke geschiedenis van hardwerkende en innovatieve boeren. We zijn de tweede landbouwexporteur ter wereld! Dat mogen we niet opgeven. De klimaatideologie is niets anders dan een voorwendsel om Nederland om te vormen tot een socialistische staat, waarin geen plaats is voor vrij ondernemen. Het afpakken van het bezit van boeren, onder het mom van stikstofbeleid en andere onhoudbare plannen, is niets minder dan diefstal.

Straatcampagne stikstof boeren COV 3

Vertrouwen voor de toekomst

Daarom ging Cultuur onder Vuur de straat op. “Zichtbaar zijn in het publieke domein is heel belangrijk,“ zegt campagneleider Hugo Bos. “Het lijkt soms of politiekcorrect-links oppermachtig is, omdat je weinig tegenuitingen ziet op straat. Maar in werkelijkheid is maar een minderheid van de bevolking blij met het huidige klimaatbeleid en andere linkse drammerij. Als wij mensen spreken op straat blijkt de overgrote meerderheid ons standpunt te waarderen. Ik hoor vaak dat het hen moed en vertrouwen voor de toekomst geeft als ze ons op straat zien. “

Belang van de boeren

De straatcampagne begon in het Veluwse dorp Harskamp en eindigde in Kootwijkerbroek. Talloze mensen spraken ons aan, namen een flyer mee naar huis of meldden zich aan voor de Cultuur onder Vuur nieuwsbrief. Een veelgehoord geluid is wantrouwen richting de overheid en teleurstelling in het huidige kabinet. Waarom lijkt men in Den Haag het belang van de boeren niet te zien? Zelfs het CDA, van huis uit dé politieke partij voor de boeren, laat het afweten. Het publieke optreden van Cultuur onder Vuur werd des te meer gewaardeerd.

Straatcampagne stikstof boeren COV 2

Campagneleider Hugo Bos in gesprek met een geïnteresseerde Veluwse inwoonster

DSC00624 min

Op het terrein van een supermarkt in Kootwijkerbroek troffen wij veel medestanders. Het bleek dat de supermarkt zelf ook de boeren steunt door lokale producten te verkopen.

DSC00620 min

Medewerkers van de supermarkt waren enthousiast over onze aanwezigheid. Een dergelijke demonstratie hadden ze nog nooit gezien.

Bekijk hieronder ook een video met een korte samenvatting van de straatcampagne:

Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2021 11:22

Doneer