Straatcampagne: hoeveel graden is de aarde nu echt opgewarmd?

Straatcampagne: hoeveel graden is de aarde nu echt opgewarmd?

THEMA'S:

Het was zaterdag een prachtige dag. De lucht was blauw, de zon scheen, een ideale dag voor een straatcampagne. Dit keer trok Cultuur onder Vuur naar de Zuid-Hollandse plaatsen Berkel en Rodenrijs en Schiedam. Het doel: ons protest tegen klimaatdwang in de publieke ruimte laten zien.

We scandeerden leuzen, deelden ons Manifest tegen Klimaatdwang uit en gingen met tal van mensen in gesprek. Om onze boodschap op een ludieke manier over te brengen hielden we steeds een korte quiz. We stelden de mensen drie vragen. Hoeveel graden is de aarde de afgelopen honderd jaar opgewarmd? Hoeveel centimeter is de zeespiegel gestegen? Hoeveel procent energie halen we in Nederland uit wind- en zonne-energie?

Straatcampagne 4

Klimaatpropaganda

En dan blijkt hoezeer de klimaatpropaganda doorgedrongen is in de hoofden van de Nederlanders. Bijna iedereen geeft veel te hoge antwoorden. Drie, vier, vijf graden opwarming, meters zeespiegelstijging, vijftig procent windenergie… In werkelijkheid is er sprake van niet meer dan 1 graad opwarming (volgens het laatste rapport van VN-klimaatpanel IPCC), 18 centimeter zeespiegelstijging en slechts 5% van de huidige energieopwekking in Nederland komt van windmolens en zonnepanelen.

Straatcampagne 2

Dat wil niemand

Geconfronteerd met deze antwoorden zijn veel mensen verbaasd. Al jaren lezen ze in de krant en zien ze op het journaal toch hele andere beweringen? Toch lijken ze geen moeite te hebben om de feiten, de juiste antwoorden op onze vragen, te accepteren. Een enkeling gaat in discussie, maar veel mensen erkennen dat het dominante klimaatverhaal wel erg eenzijdig is. Dat biedt hoop! Verder reageert iedereen negatief als we uitleggen dat het plan om naar 50% duurzame energie te gaan betekent dat er dus nog 10 keer zoveel windmolens en zonnepanelen bij moeten komen. Dat wil werkelijk niemand.

Straatcampagne 1

Jeugd heeft toekomst

Ook leuk: een jongen van een jaar of 14 wist dat de temperatuur op aarde de afgelopen eeuw maar 1 graad gestegen is. Hoe hij dat wist? Gewoon, op school geleerd. De linkse indoctrinatie in het onderwijs is gelukkig nog niet overal doorgedrongen.

Straatcampagne 3

Waar zijn we al geweest?

Wist u dat wij de afgelopen jaren al zestig straatcampagnes gedaan hebben? Het is een uitstekende manier van actievoeren. We pakken de publieke ruimte terug van links, laten zien dat er georganiseerd verzet bestaat tegen de linkse cultuur, en bieden mensen hoop. Zo spreken we dikwijls mensen die zeggen dat ze in hun familie of vriendenkring alleen staan met hun standpunten over islam, klimaat, Zwarte Piet, noem maar op. Door onze aanwezigheid op straat krijgen ze moed om te blijven ingaan tegen de heersende linkse opvattingen. Dat is voor ons ook een grote motivator om door te gaan met deze manier van actievoeren.

Hier is een kaartje met een deel van de plaatsen waar we op straatcampagne geweest zijn. Ons doel is: een vlaggetje in elke grote plaats in Nederland!

Straatcampagne overzicht alle locaties

COV WhatsApp-banner

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2022 15:41

Doneer