Op bezoek bij stikstofminister Van der Wal: “Dit beleid moet helemaal van tafel.”

Op bezoek bij stikstofminister Van der Wal: “Dit beleid moet helemaal van tafel.”

THEMA'S:

“U kunt de geschiedenis ingaan als de minister die de Nederlandse boeren en vissers de nek omgedraaid heeft… Óf u kunt de geschiedenis ingaan als de minister die op haar schreden teruggekeerd is, die het heilig recht op privé-eigendom gered heeft.”

Enorme steun

Voor deze keuze stelde campagneleider Hugo Bos de minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal. Hij bood haar de 77.000 handtekeningen aan die Cultuur onder Vuur de afgelopen tijd opgehaald heeft, symbool voor de enorme steun die de boeren in heel Nederland genieten. Deze vele handtekeningen zijn opgehaald met straatcampagnes en flyeren in winkelcentra, door brieven aan vele huishoudens en alle boeren in Nederland, online adverteren en door een enorme billboardcampagne langs snelwegen. Mogelijk gemaakt dankzij de trouwe steun van de Cultuur onder Vuur-achterban.

Grove schending van heilig recht

De boodschap aan de minister was duidelijk: Stop het stikstofbeleid, stop het stelen door de staat. Want de stikstofpolitiek is ordinaire diefstal. Het vermeende stikstofprobleem is niets anders dan een voorwendsel van de overheid om het land van boeren af te pakken, zoals in talloze landen die gebukt gingen onder het communisme gebeurd is. Een grove schending van het heilig recht op privé-eigendom, dat tot de kern van een christelijke beschaving hoort.

Help de boeren, teken de petitie tegen de stikstofpolitiek!

Geweten aanspreken

De minister was zichtbaar geïrriteerd door dit standpunt, waarmee ze hoogstwaarschijnlijk voor het eerst geconfronteerd werd. Ze haastte zich te zeggen dat ze “er alles aan ging doen om onteigening te voorkomen,” maar voegde er ook aan toe dat ze de stikstofplannen van het kabinet niet zou terugdraaien. Toch denkt campagneleider Hugo Bos dat we de minister aan het denken hebben gezet: “We hebben haar geweten aangesproken. En dat is het sterkste wat je kunt doen. Ze zal niet op camera zeggen dat we gelijk hebben, maar we zijn nu een stem in haar achterhoofd.”

Stoppen niet met actievoeren

Minister Van der Wal kreeg ook het boek Groen is het nieuwe rood overhandigd, eveneens tot stand gekomen met steun van de medestanders van Cultuur onder Vuur. Ze beloofde dat ze het zou gaan lezen, iets wat ze nog eens herhaalde toen de camera’s uit waren. Daarin staat onze boodschap glashelder uitgelegd: het stikstofprobleem is een verzonnen, bureaucratisch probleem, niet iets dat schadelijk is voor mens en natuur. En onder dat voorwendsel proberen de socialistische krachten in ons land om boeren en vissers te onteigenen. Daarna zijn bedrijven en burgers aan de beurt. Reden te meer om met elkaar krachtig verzet te blijven bieden. Zoals Hugo Bos aan de minister beloofde: “Wij stoppen niet met actievoeren totdat dit beleid helemaal en volledig van tafel is.”

Bekijk de video hier:

Laatst bijgewerkt: 15 juli 2022 17:37

Doneer