Nieuwe petitie roept Rutte op: Handen af van eigen huis!

Nieuwe petitie roept Rutte op: Handen af van eigen huis!

THEMA'S:

De campagne Cultuur onder Vuur start een petitie tegen de dreigende vermogensbelasting op het eigen huis. We roepen premier Mark Rutte op in een komend kabinet geen melkkoe te maken van de koopwoning.

Internationale samenzwering

Een internationale samenzwering van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Commissie en De Nederlandsche Bank dringt bij de regering aan op het belasten van de eigen woning. De Europese Commissie maakt zelfs hulp uit het coronasteunfonds afhankelijk van 'woningmarkthervorming'. Een schaamteloos stuk chantage.

Eigendom schept verantwoordelijkheid

De fiscale vrijstelling van het eigen huis zorgt voor ongelijkheid, zo is de klacht van de financiële instellingen. Een egalitaire drogreden. Niet iedereen is gelijk. Huiseigenaren dragen vaak beter zorg voor hun omgeving dan de bewoners van sociale huurwoningen. Immers eigendom schept verantwoordelijkheid. De overheid doet er om die reden goed aan om huiseigenaren te bevoordelen.

Socialistische drogreden

Een socialistische drogreden bovendien. De miserie van huurders, die door de overspannen woningmarkt exorbitante huren moeten betalen, rechtvaardigt niet het miserabel maken van huiseigenaren. Dit is socialisme in zijn meest valse, jaloerse vorm: als er één slecht aan toe is, moet iedereen het slecht krijgen.

Lees ook: Waarom uw eigen huis een onzeker bezit dreigt te worden

Netjes aflossen dreigt gestraft te worden

De argumenten tegen de dreigende vermogensbelasting op de eigen woning zijn teveel om op te noemen. Huisvesting is een eerste levensbehoefte. Het is geen kapitaal dat je zomaar even van de hand doet (waar moet je dan wonen?). Het is de vrucht van je eigen arbeid, vaak ook van de spaarzaamheid. Wie hard werkt en netjes aflost, dreigt nu gestraft te worden.

Op de barricades voor woningbezit

Cultuur onder Vuur gaat met de petitie 'Handen af van eigen huis!' de barricades op voor het eigen woningbezit. Naast het economisch welzijn is hier ook een principe in geding: het heilig recht op privé-eigendom. De vermogensbelasting op het eigen huis is ordinaire diefstal door de overheid. Daarom roepen wij Rutte op: stop het stelen door de staat. Géén eigen woning in box 3!

Petitie Handen af van eigen huis

Laatst bijgewerkt: 4 mei 2022 13:12

Doneer