‘Neger’ verboden: linkse dominee treedt op als gedachtenpolitie

‘Neger’ verboden: linkse dominee treedt op als gedachtenpolitie

THEMA'S:

Als het aan dominee Tom Mikkers ligt wordt het lied ‘Jeruzalem, mijn vaderstad’ voortaan gecensureerd. Een strofe van het lied spreekt over ‘De negers met hun loftrompet’, en dat is volgens de dominee hartstikke racistisch.

Perfecte boodschap tegen racisme

Die vaststelling is opmerkelijk, want de boodschap van ‘Jeruzalem, mijn vaderstad’ is juist dat de verstoten mensen het Koninkrijk van God mogen binnengaan. Perfecte boodschap als racisme wil bestrijden, zo zou je denken.

Manipuleren

Maar racisme bestrijden, daar gaat het politiek-correcten als Tom Mikkers niet om als ze protesteren tegen de zinsnede ‘De negers met hun loftrompet’. Wat Mikkers werkelijk wil is het publieke debat controleren door het manipuleren van woorden als ‘neger’.

Peiling diversiteitsquota Defensie

'Islamofobie'

Dat lijkt onschuldig. Woorden zijn maar woorden. Maar ze kleuren wel onze kijk. Je ziet dat bij de islam. De politiek-correcten spreken constant van ‘islamofobie’, waardoor rationele islamkritiek in diskrediet gebracht wordt. Zo ontwijken de politiek-correcten het inhoudelijk debat.

Neerbuigend

Als je er goed over nadenkt is dit heel neerbuigend. Alsof islamkritische medeburgers kleine kinderen zijn tegen wie je kunt zeggen ‘omdat ik het zeg!’ als ze zeuren waarom ze naar bed moeten.

Een boek uit minder overspannen tijden. Plot: Blanke jongens joelen neger uit, komen erachter dat hij missionaris is, krijgen eerbied voor deze man Gods.

Een boek uit minder overspannen tijden. Blanke jongens joelen neger uit, komen erachter dat hij missionaris is, krijgen eerbied voor deze man Gods. Geen racisme maar juist beschaving, zo'n boek.

Stickertjes

Het werkt ook omgekeerd. Plak een positief stickertje op iets en mensen gaan er positiever over denken. Dat hopen de politiek-correcten te bereiken bij negers. In Amerika is dit al gedaan: het woord ‘nigger’ is daar taboe, je moet verplicht ‘African-American’ zeggen. Vanzelfsprekend helpt het verwisselen van stickertjes Amerikaanse negers niet vooruit. Het verdoezelt alleen maar de allerminst positieve situatie waarin ze in verkeren (werkeloosheid, geweld, drugs, etc.).

Tom Mikkers

Het is niet de eerste keer dat de linkse dominee Tom Mikkers als gedachtenpolitie optreedt. Eerder riep hij de Nederlandse overheid op tot vervolging van kerkgemeenschappen die homoseksuele daden zondig noemen. Dat terwijl zijn kerkgenootschap, de remonstranten, zelf eeuwenlang geleden hebben onder religieuze vervolging.

PKN

Wie had gehoopt dat Mikkers’ collega-dominees het gezond verstand hadden om zijn censuurpogingen te verwerpen, zit er helaas naast. De voorzitter van Protestantse Kerk Nederland schaarde zich achter Mikkers. Het mag niet verbazen, de PKN bepleit maar wat graag linkse politiek, bijvoorbeeld door massa-immigratie goed te praten en de snelheidsgrens van 130 te bekritiseren (geen grap).

Stop censuur!

Woorden doen ertoe. Een volk dat zich laat censureren door politiek-correcte gedachtenpolitie, is een volk dat nooit uit volle borst zingen kan.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 14:16

Doneer