Nederlanders steunen Hongarije: premier Rutte spreekt namens zichzelf

Tot woede van premier Rutte en Brussel is hun Hongaarse collega Viktor Orbán ongekend succesvol. Tuckson Carlson (links op foto), presentator van de meest bekeken Amerikaanse politieke show, reisde af naar Boedapest om hem te interviewen (foto: Twitter).

Nederlanders steunen Hongarije: premier Rutte spreekt namens zichzelf

THEMA'S:

Hongarije trekt de aandacht van heel de wereld. En wel op een manier die in geen verhouding staat tot de grootte of ligging van het land. Van zijn huidige leider Viktor Orbán kun je bovendien veel zeggen, maar niet dat hij bijzonder charismatisch is. Toch is juist hij de persoon op wie alle aandacht zich concentreert. Dat werd vorige week nog duidelijk, doordat Tucker Carlson, de presentator van Fox News en van een van de meest bekeken shows, naar Boedapest afreisde om Orbán een spraakmakend interview af te nemen.

Hormoonbehandeling

Het geheim van Orbáns succes is - volgens Tucker Carlson – dat hij de linksliberale consensus die onder regeringsleiders hoogtij viert, kalm naast zich neerlegt. De consensus die alles ‘open’ wil gooien: niet alleen markten en grenzen, maar ook huwelijk en gezin, en zelfs de categorieën ‘man’ en ‘vrouw’. Net zoals een man die een jurk aantrekt en een hormoonbehandeling ondergaat, mag eisen voortaan als vrouw beschouwd te worden, zo zou iedere gelukszoeker die binnendringt in een ander land er recht op hebben voortaan als bewoner van dat land worden beschouwd. Hoe vreemd of zelfs vijandig zijn oorspronkelijke cultuur ook is.

Onverkozen multiculturalisten

Viktor Orbán valt op doordat hij – in tegenstelling tot weerhaantje Mark Rutte – niet met deze consensus meewaait, en bovendien als leider van een tamelijk klein, niet zeer rijk of invloedrijk land zijn poot weet stijf te houden. Op de eerste plaats tegenover Brussel, waar hij voor de onverkozen multiculturalisten en genderideologen die daar de scepter zwaaien een constante pijn in de nek is. Op alle mogelijke manieren proberen zij Hongarije de duimschroeven aan te draaien. De Amerikaanse presidient Joe Biden zette Orbán zelfs weg als “totalitaire dictator”. Orbán was niet onder de indruk. Nog altijd geeft hij geen krimp. Met die houding oogst hij steeds meer succes, ook electoraal in eigen land.

‘Dit is ons land’

Het is de eerste plicht van een politicus zijn volk te beschermen tegen gevaren, legt Orbán uit aan Carlson. Een ongecontroleerde massa-invasie is zo’n gevaar. Daarom zei Hongarije in 2015 ‘nee’ tegen de vluchtelingenstroom die na de open uitnodiging van de Duitse bondskanselares Angela Merkel richting Europa op gang was gekomen. Maar had de Hongaarse leider wel het recht daar tegenin te gaan?, vraag Carlson. “Natuurlijk!”, antwoordt Orbán. “ Dat recht komt van God, van de natuur, alle argumenten zijn aan onze kant. Want dit is ons land, onze cultuur, onze geschiedenis, onze taal. Daarom moeten we dat zo doen.” Hij voegt eraan toe: “Er bestaat geen mensenrecht om hierheen te komen.” Is er ooit zoveel gezond verstand uit de mond van Mark Rutte vernomen?

Premier Rutte, stop de oorlog tegen aardgas!

‘New Society’

Orbán legt ook uit waarom andere landen, vooral EU-landen als het Nederland van Rutte, daar zo geweldig aanstoot aan nemen. Het is onzekerheid over de juistheid van hun eigen opengrenzenbeleid. “Veel Europese landen hebben besloten een nieuw hoofdstuk in hun geschiedenis te beginnen”, aldus Orbán. “Ze noemen dat de New Society, de postchristelijke, postnationale samenleving. Zij geloven echt dat als je verschillende gemeenschappen, bijvoorbeeld islamitische, en de oorspronkelijke, laten we zeggen christelijke bewoners met elkaar vermengt, dit tot een goed resultaat zal leiden. Ik denk juist dat het heel gevaarlijk is. En de kans dat de uitkomst niet goed is, maar erg slecht, ligt voor de hand. Elk land heeft het recht dat risico te nemen of af te wijzen. Wij, Hongaren, hebben besloten dat risico van vermenging van onze samenleving af te wijzen.”

Overweldigende propaganda

Maar de ergste aanstoot heeft Orbán wel aan de EU gegeven door wetgeving die pedo- en homoseksuele propaganda terugdringt. De propaganda dus, die ook het Nederlandse straatbeeld koloniseert: de regenboogvlaggen die overal wapperen, de regenboog-zebrapaden, de paarse vrijdagen, roze zaterdagen en kermissen. Waar Orbán vooral een stokje voor wil steken is dat deze overweldigende propaganda zich - zoals in Nederland – speciaal op kinderen richt. Seksuele opvoeding is allereerst een zaak van de ouders, benadrukt hij, en mag niet ontaarden in staatsindoctrinatie via school.

Help de boeren, teken de petitie tegen de stikstofpolitiek!

Rutte persoonlijk beledigd

Premier Rutte reageerde woedend, als door een wesp gestoken. Het leek wel of onze anders zo goedlachse premier zich persoonlijk beledigd voelt door de Hongaarse wetgeving. Die is “te erg voor woorden” volgens hem. Hij dreigde zelfs dat de Hongaren dan "niks meer te zoeken hebben in de EU". Dan moeten ze "stap voor stap" uit de Europese Unie geduwd worden, totdat Hongarije “op de knieën” gedwongen is." Je zou bijna zeggen: ferme taal, een betere zaak waardig.

Lichtend voorbeeld

Cultuur onder Vuur staat voor de verdediging van de christelijke cultuur. De houding van premier Rutte is daarom verwerpelijk en de principiële stellingname van Hongarije tegen pedo- en homoseksuele propaganda lofwaardig. Vandaar dat we de steunverklaring ‘Niet in onze naam! Nederland steunt Hongarije’ van de campagne Gezin in Gevaar warm aanbevelen. Door ondertekening daarvan kunnen Nederlanders aan de Hongaren laten weten dat Rutte niet in ons aller naam spreekt. En we steken de Hongaren een hart onder de riem. Hongarije is geen paria, maar een lichtend voorbeeld!

Teken hier de steunverklaring: "Niet in onze naam! Nederland steunt Hongarije"

Laatst bijgewerkt: 28 juli 2022 11:49

Doneer