In energiecrisis roept petitie Rutte op tot stop op D66-klimaatdwang

In energiecrisis roept petitie Rutte op tot stop op D66-klimaatdwang

THEMA'S:

De energierekening bezorgt de Nederlander kopzorgen. Terwijl de oplossing eenvoudig is: stop met de D66-klimaatpolitiek! Daartoe roept Cultuur onder Vuur premier Mark Rutte op met een nieuwe petitie.

Groene wurggreep

Sinds 2018 houdt D66 Nederland in een groene wurggreep. Tientallen miljarden worden uitgetrokken om Nederland van het aardgas af te krijgen. We moeten aan de windturbines en zonnepanelen. Om dat te bekostigen betalen we steeds meer belasting op energie.

Oekraïne-oorlog 'helpt' Nederlanders van gas af

Nu de oorlog in Oekraïne aardgas duurder maakt, ziet D66 zijn kans schoon. Ministers Sigrid Kaag en Rob Jetten spreken over de energiecrisis als perfecte gelegenheid om de energietransitie versneld door te voeren.

Recht op privé-eigendom staat op het spel

De klimaatpolitiek van Kaag en Jetten zet burgers letterlijk in de kou en maakt het mkb failliet. Er dreigt een feitelijke onteigening van ongekende schaal. Hier is het heilig recht op privé-eigendom op het spel, net als het recht op vrij ondernemen en het principe van sociale subsidiariteit.

Overheid groeit moddervet

Waar bedrijven en huishoudens verschrompelen, groeit er één moddervet: de overheid. Die heft meer en meer belastingen en trekt meer en meer zeggenschap naar zich toe. Dat is onverenigbaar met de organische samenleving die de christelijke beschaving ons als ideaal aanreikt.

Stop met klimaatexperimenten

Nu de energieprijs door het plafond schiet, is het meer dan ooit tijd voor premier Rutte om pas op de plaats te maken en te stoppen met de klimaatexperimenten van D66. Dát dringende verzoek richt Cultuur onder Vuur aan Rutte. Voeg u bij dit protest en teken de petitie!

Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2022 15:06

Doneer