Het ‘wokisme’, totalitarisme van de 21e eeuw

Al deze hysterie zou bespottelijk zijn als die slechts het werk was van een of andere ‘verlichte’ militant of achterlijke student. Maar helaas verspreidt dit ‘denken’ zich over de hele maatschappij. (Foto: Wikimedia)

Het ‘wokisme’, totalitarisme van de 21e eeuw

De geschiedenis van westerse landen is verweven met slavernij, racisme, kolonialisme, seksisme en homofobie. Daarom moet die worden ‘gedeconstrueerd’, wil de gelijkheid volledig kunnen zegevieren.

Zogenaamd ‘onderdrukte’ minderheidsgroepen

Dit is in een notendop wat de woke-ideologie uitdraagt, die beweert op te komen voor minderheden - vooral seksuele en raciale minderheden - die ‘onderdrukt’ worden door de blanke, heteroseksuele en ‘patriarchale’ meerderheid. Oorspronkelijk ontstond deze beweging op Amerikaanse universiteitscampussen ter bevordering van scherpe waakzaamheid - woke betekent ‘wakker’ - tegenover handelingen die als discriminerend werden beschouwd voor bepaalde zogenaamde minderheidsgroepen

Woke-ideologie inspireert bewegingen

In de loop van de tijd is woke uitgegroeid tot een machtige lobby die zich vooral bezighoudt met een ware heksenjacht op degenen die zij beschouwt als ‘racistisch’, ‘homofoob’, ‘seksistisch’, ‘transfoob’, ‘islamofoob’, ‘vetfobisch’ of ‘speciësistisch’, dat wil zeggen diegenen die zich superieur achten aan dieren. Deze ideologie ligt aan de oorsprong van sociale bewegingen waarover veel wordt bericht, zoals de ‘klimaatmarsen’ of de Black Lives Matter-beweging, die erin slaagde alle of bijna alle nationale voetbalteams op de knieën te krijgen tijdens de volksliederen op het Europees kampioenschap van 2021, als eerbetoon aan een zwarte misdadiger die in de Verenigde Staten op brute wijze door een politieagent was vermoord.

COV WhatsApp-banner

Voorvechter van levensrecht van … muggen

In Frankrijk wordt deze beweging geleid door de ‘anti-politie’ muze Assa Traoré - zus van Adama Traoré, een misdadiger die eveneens stierf tijdens een arrestatie door de politie - en door de schrijver en nu ook parlementslid Aymeric Caron, voorvechter van veganisme en fervent verdediger van het recht op leven van ... muggen!

Ook taal moet ‘gedeconstrueerd’

Altijd klaar om te velde te trekken met het wapen van de moraal, richten de woke-activisten zich op onze standbeelden, in Frankrijk met name tegen die van Napoleon en Colbert, die beschuldigd worden van het bevorderen van de slavernij, en tegen de Franse taal, die zij zouden willen deconstrueren door middel van zogenaamd inclusief schrijven. Ze halen zelfs uit naar de vermaarde Franse keuken, die volgens een CNRS-onderzoeker een "instrument van de dominante raciale identiteit" is.

‘Rechten van bomen’

Al deze hysterie zou bespottelijk zijn als die slechts het werk was van een of andere ‘verlichte’ militant of achterlijke student. Maar helaas verspreidt dit ‘denken’ zich over de hele maatschappij: in Bordeaux is de kerstboom door de gemeente verwijderd in naam van de ‘rechten van bomen’, in administratieve documenten staan inclusieve tekens, mannen die beweren tot het vrouwelijke ‘geslacht’ te behoren, mogen op school de meisjestoiletten gebruiken...

Moet Keti Koti een verplichte feestdag worden?

Zelfs Notre-Dame doelwit van wokisme

De Spaanse transgenderfilosoof Paul Preciado, voorheen bekend als Beatriz, heeft de publicatie van het rapport-Sauvé over pedocriminaliteit in de Franse kerk aangegrepen om op te roepen tot onteigening van de Notre-Dame door de Franse staat. In een artikel riep hij op om de beroemdste Franse kathedraal om te vormen tot "een centrum voor feministisch, queer, trans, antiracistisch onderzoek en de strijd tegen seksueel geweld". De intellectueel ging zelfs zover dat hij opriep de Notre-Dame de Paris om te dopen tot "Onze Lieve Vrouw van de overlevenden van pedofilie". Verre van godslastering roept Preciado op tot niets minder dan "een revolutie". De geschiedenis toont aan dat die twee vaak samengaan....

Woke bedreigt Westerse beschaving

Wokisme is een totalitaire ideologie die het marxistische schema van de klassenstrijd naar alle menselijke verhoudingen extrapoleert en dat overdrijft op een manier die sinds Mao Tse-tung's Culturele Revolutie niet meer gezien is ... Als het Westen niet oppast, zullen deze hersenloze fanatici het nog begraven. Zonder bloemen of kronen.

Dit artikel verscheen eerder op de website atfp.it.

Laatst bijgewerkt: 15 december 2022 11:14

Doneer