Cultuur onder Vuur voert op straat actie voor de boeren

Cultuur onder Vuur voert op straat actie voor de boeren

THEMA'S:

Afgelopen zaterdag trok Cultuur onder Vuur weer ten strijde voor de Nederlandse boeren. Gewapend met spandoeken, megafoons, flyers en een flinke dosis enthousiasme, ging een groep vrijwilligers onder leiding van campagneleider Hugo Bos de straat op. We deden achtereenvolgens Rhenen, Kesteren en Druten aan.

Straatcampagne boeren 7

De kleurrijke vaandels, capes en de militaire opstelling trokken veel bekijks

Visboer

De reacties waren, zoals eigenlijk altijd, uiterst positief. Veel mensen zijn blij dat er publiekelijk actie wordt gevoerd voor de (dankzij het klimaatbeleid) in zwaar weer verkerende, Nederlandse boeren. Bijna iedereen tekende graag ons manifest 'Stop de groenrode klimaatdwang'. Een plaatselijke visboer vroeg een stapel voor op de toonbank. Hij vertelde zelf ook in de problemen te zitten, door verdubbelde inkoopprijzen. Een bouwaannemer vertelde ons dat hij duidelijk ziet dat na de boeren de bedrijven aan de beurt zijn. Heel veel mensen en ondernemers beginnen nu de torenhoge kosten van het klimaatbeleid en de stikstofpolitiek aan den lijve te ondervinden.

Straatcampagne boeren 8

Gratis loempia's

De uitbater van een loempiakraam prees onze actie en maakte gratis loempia's voor de weer en wind trotserende vrijwilligers. Veel duimpjes omhoog vanuit trekkers en andere voertuigen. Ook altijd leuk: meerdere voorbijkomende donateurs en medestanders van Cultuur onder Vuur kwamen ons enthousiast vertellen dat ze onze campagne al kenden en onze acties geweldig vinden. Een enkele voorbijganger was kritisch en één keer werden we door een fietser voor 'fascisten' uitgemaakt, maar daar lachen we om. Al met al was het weer een zeer geslaagde actie, die we binnenkort gaan herhalen. Tot dan!

Hieronder nog enkele treffende beelden van zaterdag:

Straatcampagne boeren 5

Altijd leuk als medestanders van Cultuur onder Vuur ons komen begroeten

Straatcampagne boeren 1

Uitleggen waarom de stikstofpolitiek niets anders is dan een voorwendsel tot onteigening.

Straatcampagne boeren 6

Onze boodschap is óók belangrijk voor jonge kinderen!

Straatcampagne boeren 3

Het terugveroveren van de publieke ruimte op links, is zeer belangrijk en wordt door veel mensen enorm gewaardeerd.

Laatst bijgewerkt: 4 mei 2022 13:19

Doneer