Campagneleider Cultuur onder Vuur te gast bij Ongehoord Nederland

Campagneleider Cultuur onder Vuur te gast bij Ongehoord Nederland

THEMA'S:

Campagneleider Hugo Bos was woensdag 27 april te gast bij Ongehoord Nieuws, een televisieprogramma van de omroep Ongehoord Nederland. Hij was uitgenodigd om te vertellen over indoctrinatie van kinderen in het onderwijs. Met de publicatie van meerdere schoolboekenrapporten en talloze artikelen over dit onderwerp, geldt Hugo Bos inmiddels als een autoriteit op dit gebied. Ook te gast waren Harm Beertema van de PVV en Shashi Roopram, politiek antropoloog.

Bij aanvang van het programma krijgt Hugo Bos de vraag voorgelegd of Cultuur onder Vuur terrein wint met de strijd tegen links. Hij memoreert dat toen hij stichting Civitas Christiana oprichtte, iedereen om hem heen dacht dat het niets zou worden. Nederland was ‘vrijzinnig, links, modernistisch’, wat moest hij daar als katholiek, als conservatief. Maar er kwam meteen massale steun, zozeer zelfs dat parlementariërs als Erik van Ginneken (D66) nu hun zorgen uitspreken over de invloed van Cultuur onder Vuur in de politiek. “We zien een kanteling, zo langzamerhand,” zegt de campagneleider tevreden.

Alle remmen gaan los

Dan komt het hoofdonderwerp aan bod, de linkse indoctrinatie in het onderwijs. Zeer jonge kinderen moeten al leren over ‘genderidentiteit’ en seksuele onderwerpen. Kinderen op de basis- en middelbare school wordt een afkeer van rechtse politici aangepraat, en angst voor klimaatverandering. Wordt deze indoctrinatie steeds erger? “Ja, alle remmen gaan los. Ze kiezen bewust voor hele jonge kinderen, omdat die het meest ontvankelijk zijn voor indoctrinatie,” aldus Hugo Bos. “De invloed van de ouders moet zo snel mogelijk tegengegaan worden.”

Nepnieuws

Andere onderwerpen worden besproken, zoals de rechtszaak van stichting Clintel, die net als Cultuur onder Vuur strijdt tegen klimaatdwang, vanwege een uitzending van KRO-NCRV-programma Pointer. Daarin werd ten onrechte beweerd dat Clintel desinformatie verspreidt. Hugo Bos vertelt over het Manifest tegen Klimaatdwang, dat Cultuur onder Vuur in diverse kranten publiceert. De Volkskrant wilde echter niet meewerken aan publicatie, omdat het manifest stelt dat de temperatuur op aarde sinds 1850 met slechts 1 graad gestegen is. Dat zou nepnieuws zijn. En dat, terwijl dit cijfer letterlijk uit een rapport van het IPCC komt, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dat is een goed voorbeeld van het ontkennen van feiten om zo een narratief in stand te houden, aldus Hugo Bos.

Racisme

Het laatste thema is racisme. Aan bod komen de rellen in de Verenigde Staten tijdens demonstraties van Black Lives Matter, de opruiing van Akwasi op de Dam, en de uit Amerika overgewaaide ‘kritische rassentheorie’ in het hoger onderwijs in Nederland. Totale hysterie, vindt Harm Beertema. Racisme komt voort uit de theorie van Darwin, legt Hugo Bos uit. In het christendom is ieder mens schepsel van God en dus gelijkwaardig.

Wilt u deze uitzending van Ongehoord Nieuws terugkijken? Ga naar:
https://www.npostart.nl/ongehoord-nieuws/28-04-2022/VPWON_1339249

Laatst bijgewerkt: 23 november 2023 13:22

Doneer