Bescherm Peerke Donders tegen de politiek-correcte beeldenstorm!

Bescherm Peerke Donders tegen de politiek-correcte beeldenstorm!

Politiek-correcte fanatici dreigen een brute beeldenstorm te ontketenen tegen de Nederlandse priester Peerke Donders.

Peerke Donders

De Keti Koti-werkgroep eist verwijdering van Peerke Donders' beeld, dat in Tilburg staat. Het zou voor kolonialisme en, o verrassing!, racisme staan. De werkgroep zegt: "Wat het uitbeeldt, is superioriteit."

Christelijke dienstbaarheid

Wat het beeld echt uitbeeldt is het tegenovergestelde: christelijke dienstbaarheid. Het beeld toont een Peerke die zich ontfermt over een doodzieke lepralijder. Dit met groot gevaar voor eigen leven, want lepra is besmettelijk. Peerke is daarmee het toonbeeld van belangeloze barmhartigheid, van nederige dienstbaarheid.

Bestel het rapport over linkse indoctrinatie in schoolboeken

Zwarte lepralijder

Maar niet voor de politieke-correcte extremisten! Want de lepralijder is toevallig zwart. En een gezonde blanke die zich ontfermt over een lepralijder met zwarte huidskleur, dat vinden de drammers hartstikke racistisch. Dus roept de Keti Koti-werkgroep op tot verwijdering van het standbeeld. Maar dat laten wij niet gebeuren!

Zalig verklaard door de Kerk

Peerke Donders is niet voor niets zalig verklaard door de katholieke Kerk. Hij is geen racistisch figuur maar heeft juist heldhaftige naastenliefde getoond voor zijn medemensen, of ze nu blank of zwart waren. Peerke is een Nederlander om trots op te zijn!

Laatst bijgewerkt: 6 december 2023 16:23

Doneer