Woke: een koerswijziging bij Walt Disney

Woke: een koerswijziging bij Walt Disney

THEMA'S:

Eindelijk, heel goed nieuws in een wereld die steeds meer wordt overspoeld door woke-waanzin: Bob Chapek, directeur van de Disney groep is ontslagen vanwege te veel woke. Een uitstekend initiatief! Wat is de reden voor deze plotselinge koerswijziging?

DeSantis niet gediend van woke

Eerst was er het mediapolitieke schandaal van vorig jaar maart, toen de gouverneur van Florida (de staat waar de studio's van het bedrijf gevestigd zijn), Ron DeSantis, een wetsvoorstel ondertekende met de titel "Parental Rights in Education", dat discussies over genderidentiteit en seksuele geaardheid in de klas van kinderen van tien jaar en jonger verbiedt. Onder druk van Disney-activisten verzette Bob Chapek zich krachtig tegen het wetsvoorstel.

Lees ook: Het ‘wokisme’, totalitarisme van de 21e eeuw

Disney aan de schandpaal

De reactie van de gouverneur liet niet lang op zich wachten, meldt Valeurs Actuelles: Florida maakte een einde aan een 55 jaar oude belastingovereenkomst met Disney World, dat tot dan toe van miljoenen dollars had geprofiteerd. Ron DeSantis had het bedrijf in de media aan de schandpaal genageld en de poging van het bedrijf om "zijn woke-ideologie aan [Florida] op te leggen" aan de kaak gesteld. "Woke-isme gaat dit land vernietigen als we het niet stoppen," zei hij. "In Florida is ons beleid gebaseerd op het algemeen belang, niet op bedrijfswaanideeën.”

Directeur Disney jaagt iedereen in het harnas

In feite is Bob Chapek sinds zijn benoeming in 2020 van controverse naar drift gegaan, door openlijk woke-georiënteerde keuzes te maken, zoals de censuur van de film The Aristochats, die als "racistisch" en "beledigend" werd beschouwd omdat er een Siamese kat met scheve ogen en eetstokjes in te zien is! En dit is slechts één van de vele voorbeelden, allemaal even absurd. Naast de woke drift van het bedrijf, waren er financiële tegenslagen en meerdere bronnen van ontevredenheid voor het Disney publiek. In slechts twee jaar tijd is Chapek erin geslaagd iedereen van zich te vervreemden: van het publiek tot de werknemers en de aandeelhouders, onthult het weekblad.

COV WhatsApp-banner

Chapek ontslagen

De beslissing werd genomen op 20 november, vorig jaar: Disney ontsloeg Bob Chapek en riep Robert Iger, die het bedrijf vijftien jaar lang had geleid, terug aan het roer. Het management rechtvaardigde de verandering als volgt: "Terwijl Disney een periode van steeds complexere industriële transformatie ingaat, is Robert Iger uniek gekwalificeerd om het bedrijf door deze cruciale periode te leiden." Laten we hopen dat deze beslissing het morele verval waarin Disney nu al enkele jaren wegzakt, in naam van progressivisme en inclusie, zal stoppen.

Bron: https://www.valeursactuelles.com/clubvaleurs/societe/le-patron-de-disney-renvoye-car-trop-woke

Dit artikel verscheen eerder op AvenirdelaCulture.info

Laatst bijgewerkt: 13 februari 2023 08:27

Doneer